Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Divízia Lexus France v spolupráci s Ralf Tech, francúzsko-švajčiarskym výrobcom hodiniek, vyvinuli exkluzívnu sériu chronometrov s názvom Ralf Tech X Lexus, ktorá je inšpirovaná prvým plne elektrickým modelom značky Lexus RZ. Vyrobených bolo iba 77 kusov a dostupné sú len vo francúzskych showroomoch.

Spoločnosť Ralf Tech založil v roku 1996 Frank Huyghe s cieľom vyrábať hodinky, ktoré spĺňajú očakávania nadšencov potápania. Tech v názve značky odkazuje na technologicky vyspelé produkty a hĺbkové technické potápanie. Hodinky Ralf Tech sa vyznačujú hybridným strojčekom, ktorý kombinuje presnosť strojčeka quartz s elektrickou energiou. Tá vzniká z prirodzených pohybov zápästia a následne sa ukladá do miniatúrnej batérie.

Existuje iba 77 hodiniek Ralf Tech X Lexus

Hodinky z limitovanej edície využívajú strojček modelu WRV Electric a ich dizajn odráža štylistické detaily Lexusu RZ. Motív In-ei, ktorý v aute využíva hru svetla a tieňa na zobrazenie rôznych vzorov na výplniach dverí, je viditeľný na výraznom ciferníku hodiniek. Sivý pásik vyrobený z Alcantary je inšpirovaný ekologickým semišom Ultrasuede, ktorý sa využíva na poťahy sedadiel v modeli RZ. Logo Lexus je umiestnené na zadnej strane puzdra.

Hodinky Ralf Tech X Lexus sú tiež veľmi technologicky vyspelé. Mechanizmus ELECTRIC RTE001 im umožní pracovať 100 000 hodín. Sú tiež vodotesné a možno sa s nimi potápať do hĺbky 300 m. Puzdro je vyrobené z 43,8 mm chirurgickej ocele, vypuklé sklíčko je zo zafíru. Jedinečných hodiniek Lexus Ralf Tech X bolo vyrobených len 77 exemplárov a stoja 2 400 eur. Limitovaná edícia je dostupná výhradne u predajcov Lexus vo Francúzsku.

Značky: