Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Samsung Electronics oznámila, že sa v rebríčku Best Global Brands 2019, ktorý zostavuje spoločnosť Interbrand, opäť umiestila na šiestom mieste, pričom celková hodnota značky Samsung dosiahla 61,1 miliardy dolárov a vykázala dvojpercentný nárast.

K rastu spoločnosti Samsung prispeli rozhodujúcim podielom tieto hlavné faktory:

  • Sústavné uvádzanie inovatívnych produktov, ktoré vyhovujú novému životnému štýlu, trendom a potrebám spotrebiteľov, medzi ktoré patrí napr. chladnička BESPOKE, televízor Sero či telefón Galaxy Fold
  • Silný rastový potenciál založený na budúcich inovačných technológiách vrátane 5G, AI, IoT a automobilového priemyslu
  • Globálna jednotka na trhu polovodičových pamätí a celkovo vedúce postavenie v tomto sektore

Divízia spoločnosti Samsung zameraná na mobilné technológie dokázala udržať krok s vývojom trhu úspešným uvedením radu Galaxy. Spoločnosť Samsung uviedla aj zariadenie Galaxy Fold, čím sa stala priekopníkom kategórie skladacích smartfónov, a aj naďalej pokračuje vo svojom úsilí v duchu motta značky Samsung „Urob nemožné“. Divízia zobrazovacích zariadení si už celých 13 rokov udržiava vedúce postavenie na trhu a vďaka produktom, ako sú televízory QLED 8K či displeje mikro LED, poskytuje zákazníkom nielen kvalitatívne nové zážitky pri sledovaní obsahu, ale venuje pozornosť aj ich životnému štýlu a ponúka produkty, ako sú The Sero, The Frame či The Serif. V oblasti digitálnych spotrebičov si spoločnosť Samsung udržala popredné postavenie na trhu v oblasti chladničiek a práčok a predstavila inovatívne nové produkty s jedinečnými výhodami pre spotrebiteľov, ako je BESPOKE.

Spoločnosť Samsung razí cestu vyspelej technológii 5G a uviedla na trh svoj prvý smartfón, ktorý ju využíva. Jej technológia 5G hrá taktiež významnú úlohu pri praktickom zavádzaní a uplatňovaní AI a IoT. Významnou mierou rovnako prispieva k zrýchleniu vývoja autonómnych vozidiel.

Divízia polovodičových pamätí spoločnosti Samsung tento rok posilnila svoju prítomnosť na trhu spustením hromadnej výroby prvého 12gigabitového (Gb) mobilného DRAM modulu LPDDR5 v tomto odvetví a pamätí V-NAND šiestej generácie, ktoré predstavujú prvé čipy s viac než 100 vrstvami v jedinom stacku. Spoločnosť Samsung okrem toho neustále investuje do výskumu a vývoja a rozširuje výrobné kapacity v oblasti polovodičových systémov.

K tohtoročnému úspešnému umiestneniu prispelo aj vedúce postavenie spoločnosti Samsung na trhu a investície do inovácií. Investície spoločnosti sa neobmedzovali len na vlastný výskum a vývoj, ale zahŕňali aj úsilie o rozšírenie produktového ekosystému prostredníctvom strategických partnerstiev, ako aj investície do začínajúcich podnikov, ktoré sa zameriavajú na nové obchodné príležitosti v rôznych oblastiach vrátane automobilového priemyslu.

„Sme veľmi radi, že naše trvalé úsilie o poskytovanie zmysluplných inovácií, ktoré potešia spotrebiteľov a pomôžu im žiť lepšie životy, má tak priaznivú odozvu,“ uviedol YH Lee, marketingový riaditeľ spoločnosti Samsung Electronics. „V záujme ďalšieho posilnenia našej značky budeme aj naďalej načúvať zákazníkom, a učiť sa od nich a prostredníctvom inovácií budeme prispievať k zmenám v spoločnosti, ktoré povedú k našej spoločnej prosperite.“

Po zverejnení tohtoročného rebríčka najlepších svetových značiek, ktorý zostavuje spoločnosť Interbrand, sa 23. októbra uskutoční v New Yorku summit Best Global Brands.

Rast hodnoty značky Samsung Electronics

Rok2013201420152016201720182019
Hodnota značky
(v miliónoch USD)
39 61045 46245 29751 80856 24959 89061 098
Poradie značky8777666

Značky: