Mnohých hráčov by potešili.

Úspech remastrovaných hier Final Fantasy I až VI údajne primäl spoločnosť Square Enix k k zváženiu podobného oživenia svojich ďalších herných titulov z minulosti. Informuje o tom portál Eurogamer.com.

Otázky k prípadnému znovuvydaniu starých herných legiend od Square Enix odzneli na 43. výročnom stretnutí jej akcionárov. Predstavitelia spoločnosti síce boli v tejto veci zdržanliví, ale priznali, že interne zvažujú rôzne možnosti remastrovania svojich titulov a naznačili, že v blízkej budúcnosti by v tomto smere mohli prísť konkrétne oznámenia.

Séria Final Fantasy Pixel Remasters vyšla na konzoly Switch a PlayStation už v apríli. Hry predtým vyšli jednotlivo na Steame a aj mobilných zariadeniach. Niektorí hráči vtedy tieto „pixelové“ remastery kritizovali za nečitateľný font, ale Square Enix do hier zapracovala možnosť prepnúť na pixelový font, ktorý je bližší originálu.

Medzi ďalšie vylepšenia patrí možnosť vypnúť náhodné stretnutia a nastaviť násobitele získaných skúseností v rozmedzí od 0 do 4. Cieľom je umožniť ľahšie hrania týchto starých herných titulov, keďže v dobe ich vzniku boli kritériá na hry úplne iné a vo všeobecnosti boli hry podstatne náročnejšie ako v súčasnosti (česť výnimkám).

Zdroj: Eurogamer.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.