Čoskoro by sa tak na trhu mohli objaviť nové smartfóny HMD.

Nokia počas svojej existencie zažila veľa extrémnych situácií. Či už išlo o úspechy z čias Nokie N95 alebo ďalších telefónov so Symbianom, tak značka určite nerada spomína na experiment so systémom Windows Mobile, počas ktorého sa síce na trh dostali skvelé fotomobily Lumia s xenónovými bleskami, ale takmer nikto o ne nemal záujem. Vzápätí sa Nokia síce nadýchla a neisto vstúpila do veľkého sveta Android telefónov, ale až spoločnosť HMD Global dokázala značku Nokia udržať pri živote. 

Portál TechMesto informuje, že spoločnosť HMD Global má v pláne oddeliť značku HMD od značky Nokia. Túto informáciu oznámil Jean-Francois Baril, spoluzakladateľ, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti HMD Global. Baril hneď v úvode zamedzil aj šíreniu špekulácií. Uviedol, že telefóny HMD aj Nokia budú existovať spoločne a zákazníci by mali očakávať aj spoluprácu „so vzrušujúcimi novými partnermi„.

Nokia (HMD Global)Zdroj: TOUCHIT
Nokia (HMD Global)

Baril v príspevku dokonca uviedol, že HMD Global je „medziročne najrýchlejšie rastúcim výrobcom 5G smartfónov“ a lídrom v oblasti udržateľnosti s opraviteľnými zariadeniami Nokia. Aj z pohľadu obchodnej stratégie ide síce o veľmi dobrý krok, ale ten pravdepodobne súvisí aj s blížiacim sa koncom platnosti licencie na výrobu telefónov značky Nokia. Plány Nokie totiž môžu byť diametrálne odlišné od plánov HMD Global, čiže HMD si teraz možno iba pripravuje lepšiu pozíciu pre prípad, že by Nokia odmietla obnoviť licenciu, alebo licenčné podmienky budú pre HMD nevýhodné. 

Spoločnosť HMD v priebehu rokov síce prekonávala rôzne úskalia, ale stále patrí medzi najväčšie európske spoločnosti vyrábajúce smartfóny. Teraz má v pláne vstúpiť na trh s novou značkou mobilných zariadení, ktoré majú ponúkať vysokú kvalitu za dostupnú cenu.

Hoci o nových plánoch spoločnosti HMD Global nie sú známe žiadne ďalšie detaily, tak nie je vylúčené, že o HMD smartfónoch sa viac dozvieme už v najbližších týždňoch.

Zdroj: TechMesto

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.