Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Synology dnes oznámila dostupnosť modelov SA3610 a SA3410, dvoch úložných systémov s možnosťou rozsiahleho rozšírenia, ktoré umožňujú organizáciám ukladať veľké objemy dát bez straty rýchlosti a výkonu.

Každý model na začiatku obsahuje 12 diskových šácht, každopádne môžu firmy tento počet rozšíriť až na 96 diskových šácht1 s celkovou hrubou kapacitou úložiska 1,7 PB.2 Tieto nové modely s rozsiahlymi možnosťami predstavujú výkonné servery pre centrálne zálohovanie, video dohľad a poskytovanie súborov.

„Vďaka stabilne vysokej priepustnosti a rozsiahlej kapacite predstavujú tieto nové jednotky dokonalé riešenie pre spracovanie veľkých objemov dát, vrátane súbežného zálohovania, archivácie, nahrávania záznamov zo sledovania alebo poskytovania videa a úložiska,“ uviedol Michael Wang, produktový manažér spoločnosti Synology Inc. „U týchto aplikácií sa ťažko odhadujú budúce potreby úložiska, každopádne u modelov radu SA môžu firmy začať s malým úložiskom a akonáhle to nárast objemu vyžaduje, úložisko rozšíriť.“

Spoľahlivosť na prvom mieste

Rad zariadení SA3610 a SA3410 je určený pre náročné aplikácie s podporuje rýchlosti sekvenčného čítania/zápisu 6200/3000 MB/s3, rozhranie 10/25/40GbE a prevádzku v sieťach Fibre Channel (vrátane 2x 10GbE RJ-45). Okrem toho je možné u týchto zariadení využiť funkciu prepájania sietí a podporu viacerých SMB kanálov. Môžete nastaviť pole hybridných úložísk, ktoré predstavujú cenovo výhodné riešenia znížení rýchlosti vstupu/výstupu a latencie v zväzkoch diskov HDD s tým, že zväzky diskov SSD slúžia ako medzipamäť pre čítanie/zápis.

Riešenia pre vzdialenú správu, ako je napríklad vyhradený port pre správu pripojenia mimo pásmo (OOB), centrálna spáva prostredníctvom systému Synology CMS a cloudová služba zabezpečeného vzdialeného monitorovania v službe Active Insight pomáhajú znižovať administratívne náklady a redundanciu hardvéru a združovanie do clusterov typu active-passive prostredníctvom služby Synology High Availability umožňuje maximalizovať dobu prevádzky.

Všestranná dátová platforma

Všetky zariadenia Synology ponúkajú spoľahlivé firemné riešenia pre správu, zdieľanie a synchronizáciu súborov. Služba Synology Drive umožňuje prístup k správe súborov a nástrojom pre zdieľanie na počítačoch so systémom Windows, počítačoch Mac a mobilných zariadeniach. Prepája a synchronizuje dáta medzi zariadeniami a umožňuje tak zladiť prácu vzdialených tímov a kancelárií.

Služba Synology Drive ShareSync slúži k distribúcii súborov na serveroch po celom svete a spätnú synchronizáciu dát do sídla spoločnosti, prípadne ju môžu využiť tímy k synchronizácii niekoľkých serverov s využitím menšej šírky pásma a priestoru úložiska, pretože služba využíva výkon cloudu. Pri použití služby Hybrid Share5 sa všetky dáta ukladajú do dátových centier Synology C2 Storage, kde je k nim možné pristupovať na vyžiadanie. Často používané súbory sa ukladajú do miestnych medzipamätí systému Synology a je k ním tak možné pristupovať rýchlosťou siete LAN. Ďalšie informácie k správe súborov.

Komplexná ochrana dát zabudovaná v systéme

Synology DiskStation Manager (DSM) ponúka výkonné riešenia k zálohovaniu počítačov, serverov, virtuálnych počítačov a aplikácií SaaS. Súprava Active Backup Suite umožňuje organizáciám konsolidovať zálohy klientov a serverov so systémami Windows, koncových bodov so systémom Linux, systémov Synology, virtuálnych počítačov so systémami VMware® a Hyper-V® a platforiem Microsoft 365 a Google Workspace a súčasne ponúka možnosť správy všetkých úloh zálohovania prostredníctvom konzoly pre centralizovanú správu.

Pre fyzické zariadenia sú k dispozícii možnosti obnovenia celého systému alebo obnovenie na úrovni súborov a virtuálne počítače je možné dočasne obnoviť do integrovaného hypervízora a minimalizovať tak výpadok služieb. Deduplikácia dát na úrovni bloku dokáže významne znížiť využitie úložiska a prírastkové zálohy minimalizujú dobu zálohovania a využitie šírky pásma.

Miestne snímky umožňujú chrániť súbory a jednotky LUN pred nehodami a externými hrozbami ako sú napr. ransomvér útoky, a to pri súčasnej minimalizácii využitia úložiska a doby obnovenia dát (RTO) Všetky riešenia Synology pre správu dát sú vybavené komplexnými funkciami zálohovania systému a súborov pre bezpečné zálohovanie do iných systémov Synology alebo do služby cloudového úložiska. Ďalšie informácie o ochrane dát.

Súkromný video dohľad

Synology Surveillance Station je výkonný systém VMS navrhnutý pre firmy, ktorý dnes chráni viac ako 500 000 serverov. Flexibilná podpora štandardu ONVIF a viac ako 8300 overených IP kamier uľahčujú nasadenie a prispôsobenie požiadaviek konkrétnych miest. Ku každej jednotke radu SA3610 a SA3410 je možné pridať až 128 IP kamier6 a prostredníctvom zabudovaného systému pre centrálnu správu je možné jednoducho monitorovať, spravovať a zálohovať niekoľko serverov. Ďalšie informácie o službe Surveillance Station.

 SA3610SA3410
CPUIntel® Xeon® D-1567 12-jadrovýIntel® Xeon® D-1541 8-jadrový
Sekvenčné čítanie/zápis6275/3056 MB/s6283/3023 MB/s
Hodnoty IOPS náhodných čítaní/zápisov450 814 / 122 675336 224 / 116 518
Max. pamäť128 GB DDR4
Max. rozšírenie96 diskových šácht (7 x RX1222sas)
Ethernet​5 x 1GbE RJ-45
2 x 10GbE RJ-45
PCIe sloty2 x slot PCIe 3.0 x8, pásmo x8
Externé porty​2 x port USB 3.2 Gen 1
1 x rozširovací port (Mini-SAS HD)
Port správy pripojenia mimo pásmoK dispozícii
Záruka75 rokov

Dostupnosť

Zariadenia SA3610 a SA3410 môžete zakúpiť už dnes u predajcov Synology.

Značky: