Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Platforma elektronického obchodu Temu, známa svojim cenovo dostupným kvalitným tovarom, oznámila svoje členstvo v pracovnej skupine Anti-Phishing Working Group (APWG), globálnej koalícii zameranej na boj proti krádežiam identity a online podvodom. Spoločnosť Temu teraz stojí v boji proti phishingu a počítačovej kriminalite po boku gigantov technologického priemyslu ako sú Microsoft a Meta.

Skupina APWG založená v roku 2003 spája úsilie popredných technologických spoločností, finančných inštitúcií, ako je PayPal, špičkových firiem zaoberajúcich sa kybernetickou bezpečnosťou vrátane Symantec a McAfee a vládnych agentúr v boji proti počítačovej kriminalite. Táto spolupráca zahŕňa výmenu údajov, vedenie výskumu a spustenie kampaní na zvýšenie povedomia verejnosti. Rozšírený druh počítačového zločinu phishing sa snaží nezákonne zhromažďovať citlivé informácie prostredníctvom falošných komunikačných kanálov.

V roku 2023 zdokumentovala skupina APWG takmer päť miliónov phishingových útokov na celom svete, čo predstavuje rekordný počet, ktorý upozorňuje na rastúcu hrozbu.

Spoločnosť Temu prináša ako člen skupiny APWG svoje cenné skúsenosti so zabezpečením údajov o zákazníkoch a zmarením úsilia o odcudzenie identity. Získava tiež prístup k množstvu vedomostí vrátane prehľadov o najnovších trendoch v oblasti globálnych online hrozieb, podrobností o phishingovách URL adresách a e-mailoch a tiež informácií o škodlivých IP adresách a doménach. Zvyšuje to jej schopnosť lepšie chrániť svojich zákazníkov. Využitím rôznorodého členstva, ktoré zahŕňa rozličné odvetvia a prostredia, je spoločnosť Temu pripravená vyvinúť a implementovať inovatívne riešenia s cieľom účinne bojovať proti phishingu a počítačovej kriminalite.

„Bezpečný zážitok z nakupovania je pre našich zákazníkov mimoriadne dôležitý, predovšetkým keď expandujeme na ďalšie trhy po celom svete,“ vyjadril sa hovorca spoločnosti Temu. „ Pripojenie sa k APWG zdôrazňuje naše odhodlanie chrániť našich používateľov pred podvodmi a držať krok s najnovšími celosvetovými osvedčenými postupmi v oblasti prevencie počítačovej kriminality.“

Rozhodnutie spoločnosti Temu pripojiť sa k skupine APWG je súčasťou jej trvalého úsilia poskytovať svojim zákazníkom bezpečné nákupné prostredie. Platforma zaznamenala od svojho vzniku v USA výrazný nárast a v súčasnosti zastrešuje 53 trhov po celom svete.

Vo februári získala spoločnosť Temu certifikáciu Mobile Application Security Assessment (MASA) od poprednej svetovej nezávislej testovacej organizácie DEKRA. Táto certifikácia kladie dôraz n odhodlanie spoločnosti Temu zvyšovať úroveň súkromia a bezpečnosti používateľov. V novembri sa platforma spojila s firmou HackerOne so sídlom v San Franciscu zameranou na kybernetickú bezpečnosť s cieľom spustiť program odmeňovania za identifikovanie chýb, ktorý povzbudzuje etických hackerov, aby našli a nahlásili slabé miesta v oblasti zabezpečenia. Okrem toho posilnila spoločnosť Temu bezpečnosť prihlásenia pre používateľov implementáciou viacfaktorového overovania.

Značky: