Ide o funkciu, na ktorú viacerí používatelia netrpezlivo čakajú.

Platforma aj napriek tomu, že sa rýchlo vyvíja a mení, ani zďaleka neponúka všetky funkcie, ktoré by si používatelia priali. Najnovšie sa Spotify údajne chystá pridať do Android aplikácie podporu prehrávania lokálne uloženej hudby. Používatelia mobilnej verzie sú oproti PC verzii ochudobnení o možnosť prehrávať lokálne uložené pesničky, čo sa má čoskoro zmeniť.

Analytička Jane Manchun Wong informuje, že Spotify pre Android čoskoro začne podporovať prehrávanie hudby, ktorá je uložená priamo v zariadení. Táto funkcia umožní používateľom synchronizovať offline hudobnú knižnicu s aplikáciou Spotify.

Nie je pritom jasné, či bude táto podpora lokálneho prehrávania hudby prémiovou funkciou alebo nie. Avšak vzhľadom na to, že YouTube Music umožňuje používateľom bezplatnej verzie prehrávať lokálne uložené súbory, táto funkcia by mala byť dostupná aj pre používateľov bezplatnej verzie Spotify. 

Po zavedení funkcie bude možné prejsť do nastavení aplikácie a zapnúť nový prepínač v sekcii Import s názvom „Zobraziť súbory zariadenia“. Spotify potom prehľadá interné úložisko zariadenia, či neobsahuje zvukové súbory, a zobrazí ich v zozname „Vaša knižnica„.

Zdroj: XDA-Developers

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.