Pohodlnejšia kontrola hesiel je dostupná od verzie Chrome 88.

Pomôže odhaliť slabé heslá a umožní aj aktualizáciu uložených prihlásení. Všetko je dostupné na jednom mieste. Funkcia sa v priebehu nasledujúcich dní dostane k používateľom počítačov a mobilných telefónov. Pokiaľ používate prihlasovanie na rôzne webové stránky dostatočne dlho, tak vo svojom správcovi hesiel určite nájdete niekoľko menej bezpečných prihlásení. Google sa tento neduh snaží eliminovať vydaním novej verzie prehliadača Chrome 88 s funkciami, ktoré pomôžu opraviť slabé heslá a ďalšie aktualizovať.

Nová verzia prehliadača ponúka ľahkú kontrolu, či sa v zozname nenachádzajú slabé alebo zneužité heslá. Ak také existujú, stačí kliknúť na tlačidlo a prejsť na príslušnú stránku a vytvoriť nové a bezpečnejšie prihlásenie.

Rýchlejším by sa malo stať aj aktualizovanie viacerých hesiel naraz. Nový softvér má vylepšenú časť, ktorá pomôže rýchlo za sebou aktualizovať množstvo používateľských mien a hesiel. Ak ste znova použili heslo alebo potrebujete reagovať na narušenie bezpečnosti účtu, môžete to rýchlo vyriešiť viacnásobným prihlásením.

Centralizovaná aktualizácia hesiel bola spočiatku k dispozícii pre stolné počítače a iOS, zatiaľ čo Android mal nasledovať „čoskoro“. Aktualizácia by mala byť na všetkých platformách dostupná už teraz.

Google Chrome 88

Zdroj: AndroidHeadlines

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Bezpečný prehliadač DuckDuckGo dosiahol nový rekord

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.