Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ESET, globálny líder v kybernetickej bezpečnosti, bol v správe KuppingerCole ESET Executive View opísaný ako „top performer“. Správa analyzuje riešenie pre firemnú bezpečnosť ESET Endpoint Security a opisuje jeho silné stránky a robustné antimalvérové vlastnosti.

KuppingerCole Analysts je nezávislá medzinárodná analytická organizácia, ktorá podporuje firmy, firemných používateľov, integrátorov a výrobcov softvéru v prekonávaní ich taktických a strategických výziev. Poskytuje neutrálne konzultácie a jej správy sú založené na pokročilých vedomostiach a znalostiach svojich analytikov.

Správa hodnotí vlastnosti a silné stránky riešenia ESET Endpoint Security, napríklad Ochranu pred sieťovými útokmi, technológiu Anti-Stealth a taktiež schopnosť ESETu detegovať bezsúborový malvér pomocou funkcie Pokročilej kontroly pamäte. Vírusy a škodlivý kód sa neustále vyvíjajú a pokročilé vlastnosti ESETu pracujú na tom, aby chránili používateľa pred všetkými možnými hrozbami. Globálna sieť technickej podpory je neoddeliteľnou súčasťou ESET riešení a správa KuppingerCole zvýrazňuje hodnotu služby ESET Threat Intelligence pri poskytovaní dodatočných bezpečnostných analýz a výskumu v oblasti IT bezpečnosti.

KuppingerCole tiež uvádza vzácnu technickú schopnosť dokázať skenovať obsah UEFI (Unified Extensible Firmware Interface), vďaka čomu bol ESET prvým bezpečnostným výrobcom, ktorý dokázal v roku 2017 zachytiť LoJax UEFI rootkit. To len zvýrazňuje pozíciu spoločnosti ESET ako kľúčového hráča a priekopníka v oblasti pokročilých riešení kybernetickej ochrany.

Správa označuje ESET Endpoint Security ako „riešenie bohaté na vlastnosti“ a uznáva dlhodobé skúsenosti ESETu v poskytovaní pokročilých „interception & execution“ techník spolu s aktívnym používaním strojového učenia vo svojich produktoch od roku 1998. Medzi ďalšie silné vlastnosti zvýraznené v správe patrí podpora širokého spektra operačných systémov, konzistentne silné výsledky v nezávislých testoch a využívanie pokročilých algoritmov na detekciu škodlivého správania v kóde.

„V spoločnosti ESET sme hrdí na to, že firmám poskytujeme špičkové bezpečnostné riešenia a táto certifikácia je toho odrazom. Sme veľmi hrdí na to, že za naše pokročilé riešenia kontinuálne získavame uznanie od špičkových analytikov. Prostredie digitálnych hrozieb sa neustále vyvíja a mení, a je preto nevyhnutné, aby boli organizácie a ich systémy adekvátne chránené. Správy ako KuppingerCole Executive View majú zásadný význam v tom, že sa v ich očiach musíme zodpovedať vysokým štandardom, ktoré stanovujeme pre naše vlastné riešenia a pre naše vlastné odhodlanie udržiavať firmy a ich údaje v bezpečí po celom svete,“ hovorí Ignacio Sbampato, obchodný riaditeľ spoločnosti ESET.

Viac informácií o hodnotenom produkte nájdete na stránke riešenia ESET Endpoint Security.

Značky: