LastPass mení freemium model.

Správcovia hesiel sú užitočné a populárne programy, ktoré umožňujú efektívne používanie desiatok rôznych komplexných hesiel. Nemusíte si ich pamätať, stačí nezabudnúť hlavné heslo pre prístup do služby.

LastPass patrí medzi najlepšie riešenia na trhu. Služba doteraz umožňovala bezplatné používanie iba na počítači. Ak chcete synchronizovať databázu hesiel naprieč rôznymi platformami, musíte si predplatiť prémiové členstvo s ročným poplatkom vo výške 12 dolárov. Táto podmienka sa nemení, avšak používatelia môžu najnovšie využívať zadarmo aj mobilné aplikácie.

V rámci základného členstva je teraz k dispozícii mobilná aplikácia pre smartfóny a tablety. Tá umožňuje bezplatnú synchronizáciu naprieč viacerými zariadeniami s operačným systémom Android, iOS a Windows Phone, avšak iba v rámci totožnej kategórie. Inak povedané, môžete si bezplatne synchronizovať heslá medzi počítačmi alebo tabletmi alebo telefónmi. Ak chcete synchronizovať heslá medzi počítačmi a smartfónmi, musíte si zaplatiť prémiové členstvo.

Zdroj: LastPass

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit