Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Sezóna 2019 šampionátu DTM oslavuje narodeniny a príchod novej éry tímu BMW Motorsport. Tešíme sa na súboje s novým dvojlitrovým turbo motorom pripraveným k 50. narodeninám turbomotorov BMW v motoršporte. Sprievodca pre médiá vám predstaví nový model BMW M4 DTM, naše tímy, jazdcov ako aj nové farby, ktoré naši prémioví partneri priniesli na automobily.

V ročníku 2019 vstupuje trieda Class 1 šampionátu DTM do novej epochy, ktorá sa ponesie v znamení dvojlitrových turbo motorov. Počas deviatich súťažných víkendov v piatich krajinách bude nový model BMW M4 DTM čeliť súperom na vozidlách značky Audi a novému tretiemu výrobcovi v DTM, značke Aston Martin.

Okrem podujatí na nemeckých okruhoch Hockenheim, Nürburgring, Norisring a Lausitzring zavíta šampionát aj do zahraničia na okruhy Brands Hatch a Misano, ktoré sa v kalendári objavili aj minulý rok. Novými zastávkami v programe sú okruhy Zolder a Assen.

V pláne sú aj spoločné preteky s japonským šampionátom Japanese Super GT Championship. Japonskí výrobcovia budú hosťami na finále sezóny DTM na okruhu Hockenheim. Následne, v novembri, sa všetci výrobcovia opäť stretnú na spoločnom podujatí na japonskom okruhu Fuji Speedway.

Sprievodca pre médiá vám predstaví náš nový model BMW M4 DTM, naše tímy, jazdcov ako aj nové farby, ktoré naši prémioví partneri priniesli na automobili. Veríme, že tieto informácie vám uľahčia prácu.

Značky: