Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Starostovia a primátori, pozor. Už je otvorená výzva Európskej komisie (EK) na podávanie žiadostí o dotácie na bezplatný internet na verejných miestach. Poukazy až do výšky 15-tisíc eur budú prideľované systémom „kto prv príde, prvý berie“, preto neváhajte. Pre podanie žiadosti sa treba najprv registrovať na portáli https://www.wifi4eu.eu.

Každá krajina EÚ má garantované minimum 15 poukážok, zvyšok záleží na pohotovosti a rýchlosti žiadateľov. Maximum pre Slovensko je 80 poukážok, registrovalo sa však viac ako 400 našich obcí. Už teraz je teda isté, že všetci žiadatelia nebudú uspokojení.

„Pre tých, ktorým sa poukaz neujde, pripravujeme národný dopytový projekt WiFi pre teba, kde peniaze dostane niekoľko stoviek miest a obcí za veľmi podobných podmienok ako pri európskej výzve,“ uviedol podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši.

Projekt WiFi pre teba bude spustený o niekoľko týždňov. Obce a mestá budú môcť uchádzať o príspevok na technické zabezpečenie internetu na námestiach, v knižniciach, na obecných úradoch či iných verejných miestach.

Značky: