Mnohí z vás stále používajú optické disky, CD, DVD alebo Blu-ray. Music Studio je program, ktorý pracuje s Audio CD formátom a podporuje napaľovanie hudby na takéto disky.

V prípade, že máte zbierku CD a chcete ich mať v počítači alebo v smartfóne, umožní ich konverziu. V súvislosti s tým ponúka ďalšie vlastnosti. Napríklad úpravu hudobných súborov a nadmieru jednoduchú obsluhu. Nemusíte sa trápiť tým, či sa vám na CD vojdú všetky pesničky, všetko ustráži program za vás.

Predtým ako začnete pesničky napaľovať alebo s nimi inak pracovať, je tu možnosť ich zorganizovať. Po čase sa mnohým z nás nazbierajú rôzne MP3 súbory. Podľa ID tagov ich program zatriedi do vami nastavených adresárov. Hudobným súborom sa dá upravovať hlasitosť. Môžete to spraviť pre vybrané súbory a ich časti. Nemusia to byť nutne hudobné nahrávky, pokojne to môže byť slabo počuteľná nahrávka z diktafónu.

Vami vybrané pasáže sa budú dať takýmto spôsobom upraviť. Následné uloženie je možné vykonať do rôznych formátov. K dispozícii sú MP3, WMA, OGG, WAV alebo FLAC. Pri stratových formátoch si zároveň určíte bitovú hĺbku. Netreba sa vyznať do žiadnych technických pojmov. Program má preddefinované stupne kvality, stačí si z nich vybrať. Funkcia na úpravu je vhodná na konverziu súborov, ale aj na spomínané nahrávky. Všetko sa dá uložiť ako projekt a pokračovať v úpravách neskôr.

Music Studio je zároveň nahrávací program. Vyberiete zvukový vstup a spustíte nahrávanie. To síce môžete aj v klasickom programe vo Windows, avšak tu si opäť vyberáte z rôznych formátov na uloženie nahrávky.

Analýza súborov, je to jedna z najdôležitejších funkcií v programe. Povedzme, že už nejaké nahrávky máte. Bola by škoda ich napáliť na CD alebo ich zbytočne triediť, keď by boli poškodené. Nástroj na analyzovanie stavu hudobných súborov zistí prípadné poškodenie v hudobnej stope, poškodenie obalu ak nejaký má, prípadne skryté znaky atď. Dokonca zistí aj to, či prípona odpovedá správnemu formátu súboru.

Analyzovanie hudobných súborov

Súčasťou výbavy je možnosť vytvoriť si obaly. Ponúka tri základné formáty – tenký a hrubý obal a prípravu potlače na samotný disk. Ten si môžete rozmerovo prispôsobiť. To v prípade, že máte menšie optické disky. Vlastný návrh sa dá uložiť, aby ste ho nabudúce nemuseli nastavovať znova.

Registrácia

Na to, aby ste mohli využiť plnú verziu, budete potrebovať program zaregistrovať. To priamo počas inštalácie. Proces prebieha rovnako, ako pri iných programoch od Ashampoo. V okne na zadanie registračného kľúča si tlačidlom na jeho vyžiadanie zapnete webový prehliadač, kde zadáte svoje údaje ako prihlasovacie meno a heslo. To vtedy, ak ste sa už niekedy registrovali na stránke výrobcu. Ak nie, zadáte email a zobrazí sa krátky formulár na vyplnenie registrácie. Kľúč sa zobrazí priamo na stránke a dostanete ho aj do emailovej schránky, keby ste program potrebovali inštalovať aj v budúcnosti.

thumbs-up-icon

Výhody

  • slovenská lokalizácia
  • nadmieru jednoduchý na pochopenie
  • triedenie hudby
  • extrahovanie hudby z videa

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • žiadne podstatné

Verdikt

Ashampoo Music Studio 2018 nie je len program na prácu s CD. Tí, čo stále používate túto formu na prehrávanie hudby, využijete program naplno. Je tu ale množstvo užitočných funkcií na prácu so samostatnými súbormi. Mnohí máte na diskoch veľkú zbierku hudobných súborov. Teraz je možno ten správny čas sa na ne pozrieť.

Link: www.ashampoo.com

Link na stiahnutie: tiny.cc/musicstudio2018

Cena: zadarmo pre čitateľov magazínu TOUCHIT

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.