Fantastický program pre každého multimediálneho nadšenca. Audials vám otvorí dvere do sveta videa, podcastov, hudby, internetových rádií a televíznych kanálov.

Nie je to náhrada za slovenské vysielanie cez anténu, ale môžete si tu pozrieť rôzne programy vysielané na zahraničných kanáloch.

Program je vhodný na on-line obsah, ale aj na váš obsah, ktorý máte na disku alebo na cloudových službách. Stačí si pripojiť OneDrive, Google Drive či iné služby a získate prehľad o multimédiách na týchto úložiskách. Je to niečo ako domáca filmotéka na všetok váš obsah. Audials vyzerá ako multimediálne centrum, ideálne je, ak bude bežať na celej obrazovke, nie je to ale podmienkou. Je navrhnutá tak, aby sa všetky prvky preusporiadali podľa toho, ako meníte veľkosť okna. Špeciálne nás zaujala sekcia internetových rádií. Vyberať môžete podľa všeobecne známych kritérií alebo si skrátka do vyhľadávacieho poľa vpíšete žáner a vyhľadajú sa rádiá, ktoré ho hrajú. Z rádia si môžete nechať nahrať aktuálne hrajúcu skladbu. V prípade, že to nie je možné, ukazovateľ zobrazí nahrávanie až keď začne ďalšia skladba. Na výber máte aj 70 slovenských rádií. Príjemné je, že rozhlasové vysielanie si môžete nahrať aj s časovačom. Jediné, čo potrebujete, je mať zapnutý program a počítač. Vaše vysielanie sa potom nahrá na disk automaticky.

V sledovaní videa je pri tejto špeciálnej edícii rozdiel a programy sa nedajú nahrávať. Program je však dobrý na sledovanie aktuálnych hitparád v týždňových hudobných rebríčkoch.

Kto z vás má optickú mechaniku, má možnosť využívať Audials ako DVD prehrávač a takisto aj ako DVD konvertor. Uloží vám ich obsah na disk, podmienkou je aby nahrávka nebola chránená proti kopírovaniu. To je informácia pre tých, čo by pochybovali o legálnosti programu. Všetky prenášané dáta sú legálne a neporušujete tým podmienky autorského zákona.

Program poslúži aj v domácnostiach so sieťovým diskom. Nastavíte mu cestu k disku a zobrazí multimediálne dáta. Takisto umožňuje vysielanie do zariadení s podporou Apple AirPlay. Netreba teda použiť nejaký iný program alebo sa tejto funkcionality vzdať. Okrem sieťových diskov má program vstavanú podporu aj pre smartfóny a prepojenie viacerých zariadení. To, čo si nastavíte v počítači, máte potom dostupné aj na smartfóne. Nechce sa vám sedieť za počítačom a radšej si dopozeráte vaše video z disku alebo počítača na tablete? Pár kliknutiami si prepojíte počítač s týmto zariadením aj bez znalostí sietí alebo akéhokoľvek nastavovania vo Windows.

Rozhranie programu si môžete prispôsobiť tak, aby sa čo najlepšie ovládalo. Napríklad mu opticky zväčšíte veľkosť prvkov a nemusíte tak meniť zobrazenie veľkosti prvkov v celom systéme, a teda aj ostatným programom, u ktorých to nechcete. Keďže je tu vyše 50 000 rozhlasových staníc a nie všetky hrajú v dobrej kvalite, máte možnosť z nich filtrovať. V nastaveniach je predvoľba na zobrazenie staníc len s vysokou kvalitou zvuku. A v neposlednom rade je tu ešte ďalšia dobrá vec. V rámci pluginov, ktoré program podporuje, máte k dispozícii vyhľadávanie v službách ako SoundCloud, Vimeo alebo DailyMotion.

Program má farebné schémy a mení rozloženie prvkov podľa toho, akú nastavíte veľkosť okna

Link na stiahnutie: http://tiny.cc/audials

 Cena: zadarmo pre čitateľov magazínu TOUCHIT

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.