Pomocou platenej verzie tohto programu sa strihali filmy ako Wonder Woman, Beauty and the Beast alebo Guardians of the Galaxy Vol. 2.

Avid Media Composer First je bezplatná verzia známeho softvéru Avid Media Composer, ktorý využívajú viaceré filmové štúdia. Tento nástroj je obľúbený najmä v Hollywoode, ale používa sa aj pri tvorbe mnohých televíznych seriálov. Je zrejmé, že softvér s takýmto zameraním musí ponúkať špičkové funkcie a s tým často súvisí aj jeho komplexnosť.

Avid Media Composer nie je jednoduchý program. Pokiaľ sa ho chcete naučiť používať aspoň na pokročilej úrovni, budete sa musieť hodiny vzdelávať a aj pomocou internetu odkrývať jeho možnosti a funkcie. To isté platí aj o bezplatnej verzii, ktorá je prakticky rovnako komplexná.

Editora videa spoločnosti Avid je dostupný pre Windows a macOS

Ak sme vás predchádzajúcimi vetami neodradili, Avid Media Composer First si môžete zadarmo stiahnuť z oficiálneho webu. Je potrebné vytvoriť si nové používateľské konto, overiť emailovú adresu a následne si môžete stiahnuť a nainštalovať program. Ten je dostupný pre Windows aj Mac.

Obmedzenia bezplatnej verzie nie sú prehnané. First umožňuje pracovať so 4 video a 8 audio stopami súbežne, pričom platená verzia podporuje až 24 video a 64 audio stôp. Bezplatná verzia vás čiastočne obmedzuje aj z hľadiska exportu, ktorý môže byť vo formáte Quicktime H.264 alebo DNxHD a iba v maximálnom rozlíšení 1080p pri 60 fps. Z pohľadu používateľa, ktorý sa chce naučiť pracovať s týmto programom alebo si tvorí vlastné videá pre zábavu či pre YouTube, sú obmedzenia akceptovateľné. Podrobné porovnanie vlastností bezplatnej a platenej verzie nájdete na oficiálnom webe.

Na YouTube kanáli Avid nájdete krátke videá, ktoré vám uľahčia prvé kroky pri používaní editora

Zdroj: Avid

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit