Tvorba webových stránok je obľúbená činnosť. Svedčia o tom štatistiky a tisíce nových webov pribúdajúcich na svete každú minútu. S týmto programom zvládnete vytvoriť vlastný web už do jednej hodiny. Zakaždým, keď na ňom budete chcieť niečo zmeniť, urobíte to. Všetko sa ukladá ako projekt a hocikedy sa k webu vrátite. Ako dostať web na server? Aj o to sa program postará. Zabudnite na pojmy ako FTP a konfigurácia či špeciálny FTP klient. Všetko sa vykoná priamo z programu.

Vo výbave je 50 šablón, ktoré môžete ľubovoľne využiť a modifikovať podľa vlastného uváženia. Nepáči sa vám záhlavie? Preč s ním. Všetko myšou, žiadne prepisovanie zdrojových kódov v konfiguračných súboroch. Program sa dá použiť na dvoch počítačoch. Získavate teda jednu licenciu pre dve PC. Projekty budú ukladané na disk a vy si ich cez Prieskumník môžete zobrať so sebou a pracovať na ňom na druhom počítači. Takže odpadá argument, prečo využívať on-line nástroje.

Je tu vstavaný editor, čiže texty a kompletný webový obsah sa robí priamo v programe. Dajú sa skopírovať z iného dokumentu, no je tu HTML editor s vizuálnym zobrazením toho, čo tvoríte. Dokonca je tu funkcia na ochranu vašich obrázkov na webe proti neautorizovanému kopírovaniu. Program vytvára stránky kompatibilné s mobilnými telefónmi. Či už si budete vami vytvorený web prezerať na počítači alebo smartfóne, vždy sa zobrazí správne.

Tvorba konkrétnej webovej stránky, môžete ich mať až 50

Pre špecifické weby je tu možnosť vytvoriť uvítaciu stránku a nechýba ani podpora pre integráciu právnych textov o podmienkach používania vami vytváraného webu. Všetko sa dá upraviť, záhlavie, menu, texty, štýly odkazov CSS, pozadie stránky aj to ako sa budú jednotlivé prvky zobrazovať. Ako kaskádové štýly upravujete bez programovania.

Nastavenie CSS štýlov podľa vašich predstáv

Verzia Start nemá toľko možností ako troj- či desaťnásobne drahšie verzie Evolution a Professional. Podporuje ale všetko podstatné na vytvorenie jednoduchého webu. Limit 50 stránok nebude predstavovať problém. Kto by potreboval integrovať na web ďalšie rozšírenia alebo komerčné efekty či prvky, môže si ich kúpiť priamo v programe. Súčasťou sú plug-in moduly na prepojenie vášho obsahu so sociálnymi sieťami.

Registrácia

Pozor. Program je potrebné zaregistrovať do 30. apríla 2018. Len vtedy ho dostanete úplne zadarmo na neobmedzenú dobu. Program si zaregistrujete priamo počas inštalácie.

Hlavné výhody:
Nadmieru jednoduché, šablóny v základnej výbave, všetko bez znalostí programovania,

Link: www.websitex5.com

Link na stiahnutie: tiny.cc/touchitwebiste5
Cena: zadarmo pre čitateľov magazínu TOUCHIT

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 1-2/2018, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.