Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Opäť máte šancu nájsť si prácu na najväčšom veľtrhu práce PROFESIA DAYS 2023, ktorý sa tentokrát uskutoční v Starej tržnici v Bratislave16. a 17. mája od 10:00 do 19:00. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) ako národný dopravca s najrôznejšími ponukami práce, samozrejme, nebude chýbať.

Stánok ZSSK s typickým motívom izometrie, tradičnými čičmianskymi sedačkami z vlaku či klenotom našich hôr Tatrami návštevníci nájdu v strede budovy tržnice na prízemí. Naši kolegovia poskytnú záujemcom všetky potrebné informácie o benefitoch, ktoré národný dopravca ponúka, a aktuálne voľných pracovných miestach v rámci celého Slovenska à www.zssk.sk/kariera/. Spoločnosť v rámci svojej posily hľadá predovšetkým záujemcov o kľúčové pracovné profesie v oblasti prevádzky a opráv, konkrétne rušňovodičov, mechanikov, elektromechanikov, zámočníkov koľajových vozidiel, posunovačov či vedúcich posunu.

Medzi 80 vystavovateľmi na veľtrhu chce ZSSK ako jeden z najväčších zamestnávateľov na Slovensku s takmer 6 000 zamestnancami popularizovať železničnú dopravu a osloviť široké spektrum potenciálnych zamestnancov.

Príďte k stánku ZSSK zistiť, prečo sa oplatí byť súčasťou jedného z najväčších dopravných podnikov na Slovensku:

Uchádzačom o zamestnanie ZSSK ponúka prácu v stabilnej spoločnosti, zamestnanecké cestovné výhody, rekondičné pobyty, vzdelávanie a školenia vrátane jazykovej prípravy, profesionálny rast a mnoho ďalších benefitov. Tou najväčšou výhodou je však to, že si každú prácu vážime. Byť železničiarom nie je len práca, ale aj poslanie. Práca pre národného dopravcu znamená okrem iného aj stabilný a pravidelný príjem vždy načas, čo je v dnešnej dobe veľkým plusom.

ZSSK ako zamestnávateľ sa o svojich zamestnancov stará aj tým, že im kontinuálne zvyšuje platy. Priemerná mzda zamestnancov národného dopravcu by v roku 2023 mala dosiahnuť výšku približne 1 575 eur*. Už v minulom roku sa im zvýšili mzdy na základe výsledku kolektívneho vyjednávania s našimi odborovými centrálami, pričom tento trend pokračuje aj v tomto roku.

Hlavne platy rušňovodičov sa od 1. 1. 2022 zvýšili až o 180 eur. Viac o tom sme písali v tlačovej správe www.zssk.sk/aktuality/zssk-ma-novu-kolektivnu-zmluvu-pre-roky-2022-2023-rusnovodici-si-za-tieto-dva-roky-zarobia-o-260-eur-mesacne-180-80-viac/. Zároveň s účinnosťou od 1. 5. 2023 došlo k ďalšiemu zvýšeniu o 150 eur mesačne, a to pre všetkých zamestnancov ZSSK. Priemerný plat rušňovodiča bol v roku 2022 viac ako 1 800 eur. Tento rok by podľa odhadov mal priemerný plat rušňovodičov stúpnuť až na cca 1 997 eur*.

*ide iba o odhad vychádzajúci z plánu mzdových nákladov a skutočnosti v roku 2022 (skutočnosť v roku 2023 môže byť iná)

Značky: