Na konverziu obrázkových súborov a PDF do editovateľnej podoby nepotrebujete drahé programy.

Keď sa povie konverzia súborov do rozpoznateľného PDF alebo textu odfoteného fotoaparátom do Wordu, mnohým napadne nejaká oficiálna aplikácia na prácu s PDF.

Povedzme však, že aplikácie tohto typu stoja stovky EUR a nie vždy ich potrebujete naplno využívať. Počas roka je veľa prípadov, kedy potrebujete previesť do editovateľnej podoby niekoľko naskenovaných strán textu. Kupovať teda samostatný softvér je cenovo neefektívne.

FineReader Online

Toto riešenie je on-line. To znamená, že nepotrebujete kupovať licenciu na aplikáciu pracujúcu s PDF súbormi a prevodmi rôznych kancelárskych formátov. Tu to funguje tak, že si kúpiť počet strán, ktoré chcete rozpoznať.

V aplikácii funguje kúpa troch základných balíčkov po 200, 500 a 1000 strán za mesiac za 4,99 EUR pri prvom balíku.

cenove_baliky_nowat

Postup

Aplikácia sa dá použiť veľmi jednoducho, vlastne každá konverzia je vedená sprievodcom postupnými krokmi. Všetko na jednej obrazovke. Najprv je potrebné vybraný dokument nahrať na server do vášho účtu. Tam si vyberiete v akom jazyku je dokument, aby mohol byť rozpoznávaný metódou OCR. Takto si nahráte obrázky, ktoré ste odfotili a potrebujete previesť do ďalej použiteľného formátu. Zároveň tak môžete napríklad fotografovať s mobilným telefónom rôzne dokumenty. Napríklad v klasickom formáte A4. Tie sú uložené ako obrázky. Po nahratí do tohto cloudového účtu ich môžete previesť do Wordu, Excelu alebo aj prezentácie či napríklad bežného textového dokumentu. Samozrejme nechýba priama podpora na prevod do PDF.

V čom je ďalšia výhoda? Práve v tom, že dokument bude rozpoznaný tak, ako bol navrhnutý. Zachová sa formátovanie a vo výsledku dostanete presne to, čo ste fotili. Navyše môžete dokument ďalej upraviť.

finereader_nowat

Po rozpoznaní sa všetky dokumenty ukladajú vo vašom účte a máte ich tak pripravené na stiahnutie.

V prípade, že nastane nejaká chyba, napríklad z dôvodu nepodporovaného formátu, neodpočíta sa vám počet strán, ktoré ste si predplatili.

dokumenty_fro_nowat

Vyskúšajte FineReader Online.

Súťažná otázka

Koľko hlavných formátov je podporovaných na vstupe. Teda ako import pre konverziu?

Vaše odpovede očakávame na adrese redakcia@touchit.sk do piatku 5. augusta 2016.

Piatim z vás pošleme špeciálne kódy na konverziu 500 strán.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.