Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Divízia BMW M GmbH zameria svoje aktivity na tohtoročnom podujatí Goodwood Festival of Speed na oslavy svojich 50. narodenín.

BMW M pri tejto príležitosti predstavuje množstvo modelov z minulosti, súčasnosti a budúcnosti. To zahŕňa aj svetovú premiéru modelu BMW M3 Touring MotoGP™ Safety Car. Návštevníci festivalu budú medzi prvými, ktorí si zblízka pozrú najnovšie bezpečnostné vozidlo od BMW M, Official Car pre MotoGP™. Automobilka BMW poskytuje vozidlá Safety Car pre MotoGP™ už od roku 1999. Model BMW M3 Touring MotoGP™ Safety Car sa v ostrom nasadení predstaví prvýkrát na pretekoch vo Veľkej Británii — začiatkom augusta na Veľkej cene Británie na okruhu v Silverstone.

Najnovší člen flotily bezpečnostných vozidiel vychádza z úplne prvého vozidla BMW M3 Competition Touring s pohonom M xDrive (kombinovaná spotreba paliva: 10,4 – 10,1 l/100 km podľa WLTP, kombinované emisie CO2: 235 – 229 g/km podľa WLTP), ktorý sa tiež prvý raz predstaví v Goodwoode. Automobil spája vysokú úroveň technologickej vyspelosti, výkonu a know-how rodiny BMW M3 a BMW M4 s praktickým charakterom kombi modelov s označením Touring. Obe vozidlá, sériové aj safety car, sa vo štvrtok 23. júna predstavia na Goodwood Festival of Speed a následne sa počas všetkých festivalových dní zúčastnia aj renomovaných pretekoch do vrchu.

„Svetová premiéra nového modelu BMW M3 Touring predstavuje ďalší vrchol v našom jubilejnom roku, pretože prvý raz v našej 50-ročnej histórii predstavíme vozidlo BMW M3 v kombi verzii Touring,“ povedal Franciscus van Meel, generálny riaditeľ spoločnosti BMW M GmbH. „Začlenenie tohto nového vysokovýkonného automobilu do našej flotily bezpečnostných vozidiel MotoGP predstavuje pre nás jasný ďalší krok. Počas našich desaťročí partnerstva so spoločnosťou Dorna Sports, vlastníkom práv na MotoGP, sme vždy kládli veľký dôraz na poskytovanie najnovších modelov BMW M do služieb bezpečnosti na okruhoch a v tejto tradícii pokračujeme aj s novým modelom BMW M3 Touring MotoGP Safety Car. Veľmi sa tešíme na to, ako sa predstaví na legendárnych pretekoch do vrchu v Goodwoode a neskôr sa objaví aj v pretekoch na najvyššej úrovni motoristického športu.“

Vizuálny vzhľad nového modelu BMW M3 Touring MotoGP™ Safety Car je poctou 50 rokom BMW M a desaťročiam partnerstva s MotoGP™. Bezpečnostné vozidlo bude mať špeciálne lakovanie 50 Years of BMW M Livery a budú na ňom vymenované všetky bezpečnostné vozidlá pôsobiace v MotoGP™ od roku 1999 až po súčasnosť.

Vozidlo BMW M3 Touring MotoGP™ Safety Car dostane celý rad doplnkov z ponuky BMW M Performance Parts, ktoré dotvoria jeho vzhľad na pretekárskej dráhe. Ďalšie úpravy bezpečnostných vozidiel pre MotoGP™ zahŕňajú pretekárske sedadlá Recaro, 4-bodové bezpečnostné pásy, bezpečnostný priečny nosník, svetelnú rampu na streche, predné majáky, núdzové odpájanie batérie a systém odsávania paliva.

Viac informácií o divízii BMW M GmbH a jej aktivitách v rámci Official Car of MotoGP™ nájdete na: www.bmw-m.com

Značky: