Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Telekomunikačný operátor SWAN posilňuje svoju pozíciu na slovenskom trhu.

Akvizíciou lučeneckých spoločností SBD Lučenec – stredisko Satelit a Kabel Telekom napĺňa SWAN aj naďalej svoju víziu vyzývateľa trojice nadnárodných telekomov, ktoré pôsobia na našom trhu. Zákazníkom prinesie majetkový vstup nielen modernizáciu infraštruktúry, ale aj nové produkty a služby.

„Konsolidácia v segmente rezidenčných telekomunikačných služieb prebieha na Slovenku už viacero rokov. Pre zákazníka má výhodu v prístupe ku kvalitnejším produktom a lepšiemu zákazníckemu servisu. Nadnárodných hráčov zase núti reagovať na silu a postavenie SWANu v tomto segmente,“ uviedol CEO SWANu Roman Vavrík.

Spoločnosť SWAN vytvorí s Kabel Telekomom spoločný podnik s domácou adresou v Lučenci, aby zákazníkom aj naďalej ostala možnosť priameho kontaktu v prípade potreby. Do neho sa začlení pôvodná sieť SBD Lučenec – stredisko Satelit. V súčasnosti ešte fungujú obe značky rovnakým spôsobom ako doteraz, o prípadných zmenách budú zákazníci včas informovaní. Ako prví sa zo zlepšenia služieb budú môcť tešiť obyvatelia sídliska Opatová.

Stavebné bytové družstvo Lučenec je úspešný bytový správca, ktorý poskytuje ako SBD Lučenec – stredisko Satelit digitálne TV služby viac ako 1500 zákazníkom. Spoločnosť má v regióne vyše 55-ročnú históriu, v 90. rokoch začala ponúkať služby analógovej TV, ktoré neskôr zdigitalizovala.

„Čoraz náročnejšie podmienky pri výkone správy a prevádzky, či údržby bytových domov nás nútia komplexne prehodnocovať všetky činnosti, ktoré majú rozhodujúci vplyv na  úspešnosť výkonu správy bytového fondu. Bolo potrebné okrem iného zabezpečiť aj spôsob kvalitného a moderného prenosu TV signálov vrátane TV archívu a tiež rozšírenie ponuky o internetové služby. To však nebolo uskutočniteľné samotným družstvom. Tak sme pre našich klientov – užívateľov bytov hľadali vhodného investora so skúsenosťami a preto sme sa rozhodli pre SWAN,“ povedal Štefan Ferenc, podpredseda predstavenstva SBD Lučenec.

História spoločnosti Kabel Telekom siaha do roku 1989, v súčasnosti prevádzkuje v Lučenci a okolí komplexnú ponuku internetovej konektivity a TV služieb. Viac ako 1700 zákazníkov si môže vybrať z ponuky analógovej a digitálnej TV, IPTV a ďalších interaktívnych služieb či pripojenia na internet cez technológie DOCSIS alebo G-PON, pričom na výber majú optické ale aj koaxiálne pripojenie domácnosti.

„Otvárame novú kapitolu, ktorú už budeme písať spoločne so SWANom. Zákazníkom prinesie táto zmena nové možnosti a tešíme sa tiež na nové investície v našom regióne, “ povedal Ladislav Kováč, konateľ Kabel Telekom.

Značky: