Spoločnosť Sygic Travel ponúka vo svojom webovom plánovači a mobilných aplikáciách viac ako 1 300 cestovných videí v 360°. Vďaka databáze, ktorá je neporovnateľná s ostatnými, sa ľudia môžu ocitnúť na najkrajších miestach sveta od Barcelony až po Bangkok, ale aj v teplovzdušnom balóne nad chrámom Bakong v Kambodži, šoférujúc rikšu cez indický trh alebo jazdiac na ťave v blízkosti pyramíd v Gize. Videá sú dielom Sygic Travelera Michala Gálika, ktorý počas natáčania cestoval niekoľko mesiacov. V súčasnosti sa chystá navštíviť Paríž, Londýn a Amsterdam. Neskôr v tomto roku navštívi Spojené štáty.

Michal Gálik strávil celkom 140 dní cestovaním po svete a natáčaním 360° videí z viac ako 500 miest v 22 krajinách. „Vždy nájdem najlepšie miesto pre kameru, začnem natáčať a potom odídem a niekde sa skryjem. Existujú však aj videá, na ktorých ma ľudia môžu vidieť, napríklad v Hongkongskej Peak Tram alebo na lodi v Kambodži. Musel som byť veľmi opatrný s kamerou pri natáčaní indického festivalu Holi, kde na seba ľudia hádžu farebný prášok. Ale to nebolo nič v porovnaní so tým, keď bola kamera so šiestimi šošovkami ukradnutá opicou,“ hovorí Michal, opisujúc svoje dobrodružstvo.

 

Najväčšia databáza 360° videí obsahuje viac ako 1 300 videí z rôznych miest a destinácií po celom svete, ako napríklad Barcelona, Dubaj, Bangkok, Kuala Lumpur, Singapur alebo Austrália. ** Rím, Paríž, Amsterdam a Londýn budú, okrem iných, pridané počas leta a USA bude nasledovať na jeseň.

Panoramatická technológia GoPro Omni využíva šesť synchronizovaných kamier na snímanie 3D videa. Jednotlivé 2D videá sa zlúčia v postprodukcii a vytvárajú 360° videá, vďaka čomu sa ľudia môžu pozrieť na svoje miesta snov. Spoločnosť Sygic Travel sprístupnila všetky videá na YouTube, ale hlavne aj vo svojich aplikáciách pre systém Android a iOS.

„V aplikácii Sygic Travel môžu ľudia sledovať 360° videá z miest, ktoré si pridali do svojich výletov a sú označené symbolom 3D Play. Najlepším spôsobom ako si vychutnať videá je použiť headset pre virtuálnu realitu. Sú kompatibilné so slúchadlami Samsung Gear VR a Google Cardboard V1 a V2 spolu s aplikáciou Sygic Travel VR,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Sygic Travel Lukáš Nevosád. Videá sú k dispozícii aj vo webovom plánovači Sygic Travel, ale iba v prehliadači Google Chrome. Jediné, čo musíte urobiť, je napísať „360“ do vyhľadávacieho poľa a kliknúť na tlačidlo „360° obsah“. Uvidíte všetky miesta na celom svete, pre ktoré je k dispozícii virtuálna realita.

Sygic Travel (v minulosti Tripomatic) poskytuje najdôležitejšie informácie a služby, ktoré pomáhajú cestovateľom pri vyhľadávaní, plánovaní a rezervácii svojich výletov. Túto aplikáciu a webový plánovač využíva mesačne viac ako pol milióna cestovateľov.

Sygic Travel si môžete stiahnuť tu:

Google Play
App Store

Značky: