Podľa nových funkcií v iOS 12 beta to vyzerá tak, že Apple naozaj uvoľní prvý iPhone, ktorý môže mať súčasne nainštalované dve SIM karty. Po tejto funkcii totiž volá  viacero používateľov a pri súčasnom vývoji nemôže toto volanie nechať len tak ani sám Apple. Avšak väčšina ľudí sa k tomuto telefónu nedostane.

Verzia telefónu iPhone s dvojitou SIM kartou bude pravdepodobne obmedzená iba na Čínu, čo je najväčší svetový trh a zároveň je tu požiadavka na dve SIMky v jednom telefóne najčastejšia. 6,1-palcový iPhone s LCD obrazovkou uvoľnený v roku 2018 bude zrejme však jediným novým modelom s dvoma slotmi pre SIM kartu.

Pre koho je dobrý telefón s dvoma SIMkami?

Telefóny s viacerými slotmi SIM sú veľmi populárne v Číne a v rozvojových krajinách. Niektorí poskytovatelia telefónov v týchto regiónoch totiž stále účtujú nižšie poplatky za volanie zákazníkom vo vlastnej sieti (toto bolo v minulosti aj na Slovensku). Práve dual SIM telefón je tak riešením na nižšie poplatky. Na Slovensku sú dvojSIMkové telefóny v obľube preto, že je to jednoduchá cesta ako kombinovať súkromné a pracovné záležitosti v jednom telefóne.

Očakáva sa, že verzia iPhone so 6,1-palcovým displejom bude najpopulárnejším telefónom z toho, čo nám predstaví Apple na jeseň. Jedným z dôvodov je aj to, že na čínsky trh príde dvojSIM verzia. Zároveň to bude iPhone s najväčším displejom vôbec. V tomto ohľade porazí aj 5,8-palcový iPhone X. Podľa analytikov sa cena tohto telefónu bude pohybovať medzi 600 a 700 USD.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.