Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na všetkých linkách zaradených do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) môžete počas víkendov a sviatkov cestovať výhodnejšie. Počas platnosti jedného denného cestovného lístka môžu dvaja dospelí a až tri deti neobmedzene cestovať a urobiť si tak zaujímavý výlet kdekoľvek po Bratislave alebo v  regióne Bratislavského kraja.

Počas sobôt, nedieľ a dní pracovného pokoja môže s držiteľom základného (nezľavneného) denného cestovného lístka cestovať aj ďalšia dospelá osoba a až 3 deti do dovŕšenia 18 rokov. Podmienkou takéhoto využitia je, že v skupine cestujúcich je minimálne 1 dospelý a 1 dieťa.

Lístok platí v rozsahu zónovej a časovej platnosti u všetkých dopravcov zaradených do IDS BK. Počas platnosti lístka s ním možno neobmedzene prestupovať a kombinovať dopravné prostriedky na území, pre ktoré je lístok zakúpený.

Denný cestovný lístok je k dispozícii v papierovej alebo v elektronickej podobe, pričom elektronický lístok je ešte výhodnejší.

Príklad: Ak si zakúpite denný cestovný lístok na 24 hodín pre zóny 100+101 (územie Bratislavy) za 4,00 EUR, môže s vami počas voľných dní v rámci týchto zón na jeden lístok cestovať celá rodina, spolu až dvaja dospelí a až tri deti. Ak chcete ako rodina počas voľných dní cestovať po celom území IDS BK všetkými linkami zapojených dopravcov, zaplatíte za cestovanie 6,90 EUR za 24 hodín.

V prípade, že si zakúpite lístok prostredníctvom aplikácie IDS BK alebo cez dopravnú kartu, za cestovanie zaplatíte iba 3,70 EUR pre zóny 100+101 alebo 6,30 EUR pre cestovanie v celej sieti
IDS BK.

Rovnaké pravidlo sa vzťahuje aj na 72 a 168 hodinové cestovné lístky.

Cestovné lístky na 24 a 72 hodín je možné kúpiť v papierovej podobe na predajných miestach dopravcov a vo vybraných automatoch, a v elektronickej podobe v označovačoch cestovných lístkov a v mobilnej aplikácii IDS BK. 168 hodinové cestovné lístky sú dostupné len v mobilnej aplikácii
IDS BK.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.