Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje dve inteligentné Wi-Fi kamery určené na domáce a vonkajšie použitie. Produkty Tapo C225 a C500 zaistia vďaka pokročilým funkciám a panoramatickému nahrávaniu bezpečia a súkromia všade tam, kde je to potrebné.

Malé a precízne

Kamery Tapo C225 pre domáce použitie a Tapo C500 pre vonkajšie použitie sú malé, jednoduché na ovládanie, veľmi inteligentné aj dizajnovo podarené, o čom svedčí ocenenie Red Dot Design Award 2022 pre prvý menovaný model. Oba modely dokážu perfektne zachytiť detaily vo vysokom rozlíšení nielen za horších svetelných podmienok, ale aj v noci.

Panoramatický výhľad, ktorý je kľúčovou vlastnosťou pre oba modely, vie sledovať pohyb subjektu v pohybe, pričom ho stále udržuje v zornom poli. Inteligentná AI detekcia potom pomáha identifikovať osoby, domácich miláčikov vrátane ich zvukov, a tiež automobily. Na neobvyklé zvuky a dianie upozorní používateľa pomocou alarmu alebo notifikáciami prostredníctvom aplikácie Tapo v slovenčine i češtine, ktorú si je možné bezplatne stiahnuť pre zariadenie s Androidom alebo iOS. Model C225 rozpozná plač, gestá aj emócie, čo sa hodí najmä rodinám s malými deťmi.

Zvukový alarm je možné doplniť aj obojsmernou komunikáciou, ktorá sa dá jednak využiť na zastrašenie nepozvaných návštevníkov, ale aj na upozornenie zle parkujúcich vodičov pred vjazdom do domu či na utíšenie domáceho maznáčika, ktorý je doma alebo na záhrade sám.

Oba typy kamier disponujú režimom fyzického súkromia, ktoré zaisťuje kryt blokujúci šošovku. Ak je domácnosť vybavená viacerými kamerami, je samozrejme možné súkromie voliť podľa potreby či zón.

V jednoduchosti je sila

Kamera je veľmi ergonomická a stabilná. Tapo C225 stačí položiť na pevnú podložku. Vonkajšia Tapo C500 sa inštaluje na akúkoľvek stenu, strop alebo stĺp. Samozrejmosťou je aj jej odolnosť proti nepriaznivým poveternostným podmienkam, preto ju možno umiestniť na miesto s najlepším výhľadom na sledovanú oblasť. Pomocou aplikácie Tapo sa oba produkty zároveň jednoducho nastavujú, pretože užívateľa prevedie rýchlou inštaláciou bez toho, aby bolo potrebné odborných znalostí.
Záznamy sa ukladajú na microSD kartu, ktorej kapacita môže byť až 512 GB, prípadne je možné využiť platené cloudové úložisko Tapo Care.

Kľúčové vlastnosti Tapo C225:
· Domáca Wi-Fi kamera
· Technológia Pan and Tilt poskytuje 360° horizontálny rozhľad
· Inteligentné sledovanie objektu v zornom poli, detekcia osôb a vecí
· Senzor svetla zachytáva video aj za nepriaznivých svetelných podmienok
· Rozlíšenie 2K QHD
· Zvukový a svetelný alarm
· Obojsmerná zvuková komunikácia
· Režim fyzického súkromia
· Jednoduché nastavenie a správa
· Napájanie z elektrickej siete

Kľúčové vlastnosti Tapo C500:
· Vonkajšia Wi-Fi kamera
· Technológia Pan and Tilt poskytuje 360° horizontálny rozhľad
· Inteligentné sledovanie objektu v zornom poli, detekcia osôb a vecí
· Senzor svetla zachytáva video aj za nepriaznivých svetelných podmienok + nočné videnie
· Rozlíšenie 1080p Full HD
· Zvukový alarm
· Obojsmerná zvuková komunikácia
· Režim fyzického súkromia
· Podpora Alexa a Google Assistant
· Odolnosť IP65
· Jednoduché nastavenie a správa
· Napájanie z elektrickej siete

Značky: