Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Uplynulý večer sa počas slávnostného ceremoniálu v Londýne konalo odovzdávanie ocenení „Euromoney Awards for Excellence 2017“.

Skupina Raiffeisen Bank International (RBI) spolu získala šesť cien. Jej slovenská dcérska banka, Tatra banka, získala prestížne ocenenie „Najlepšia digitálna banka v strednej a východnej Európe“.

Dcérske banky skupiny RBI v Bielorusku, Bosne a Hercegovine, na Slovensku a Ukrajine získali v jednotlivých krajinách titul „Najlepšia banka“. Finančný časopis navyše udelil skupine RBI ocenenie „Najlepšia investičná banka v Rakúsku“.

Zľava: Juraj Lipták (riaditeľ distribučnej siete Raiffeisen banky), Michal Liday (generálny riaditeľ Tatra banky) a Petrer Golha (riaditeľ retailových produktov) Zdroj: Euromoney

„Tatra banka je najlepším praktickým príkladom digitalizácie bankovníctva nielen v rámci bankovej siete skupiny RBI, ale aj v rámci celého bankového sektora v strednej a východnej Európe. Potvrdzuje to aj ocenenie časopisu Euromoney“, hovorí Johann Strobl, generálny riaditeľ skupiny RBI: „Digitálne bankovníctvo je základom stratégie skupiny RBI, v rámci ktorej hrá Tatra banka dôležitú úlohu lídra digitálnych inovácii. Spája totiž flexibilitu spoločností z odvetvia finančných technológii so spoľahlivosťou poprednej peňažnej inštitúcie.“

Značky: