Taylor Swift je ikonou informačnej bezpečnosti, ktorú svet potrebuje.

Áno, čítate dobre. Tá Taylor Swift – speváčka. Dnes je ťažké presvedčiť ľudí, aby brali bezpečnosť vážne. Inštalácia aktualizácií, zmena hesiel, správa práv, či silné heslá, to sú všetko prvky, ktorými sa ľudia môžu chrániť proti útočníkom.

Taylor už dlhodobo hovorí o tom, že túži po tom, aby zostali jej údaje a dáta v bezpečí. Mnoho celebrít a myslíme, že aj samotná Taylor sa stali obeťami krádeže fotografií skupinou hackerov.

Následne prišla v roku 2014 na Swift trošku aj paranoja a začala sa zaujímať o bezpečnosť viacej. Ako povedala aj v rozhovore pre Rolling Stone, tak svoj nadchádzajúci album mala iba na iPhone a počúvala ho cez slúchadla, lebo sa bála, aby niekto neodpočul tento ešte nevydaný album na diaľku, prípadne ho aj nenahral, či neodpočul cez telefón.

Vznikli aj takéto meme s Taylor ohľadne bezpečnosti

Istým spôsobom ako keby predikovala len nedávnu chybu, ktorú obsahovala služba Face Time od Apple. Chyba umožňovala totiž volajúcemu odpočúvať vás bez toho, aby ste zdvihli hovor. Stačilo počas čakania na zdvihnutie hovoru pridať do Face Time ešte raz samého seba a už ste mohli počuť, čo sa dialo na druhej strane.

V roku 2017 Ed Sheeran povedal, že spolupráca so Swift zahŕňala bezpečnosť na úrovni NSA: „Bol som v San Franciscu a oni poslali niekoho s uzamknutou aktovkou s iPadom a jednou jedinou piesňou na ňom. Bola to skladba, ktorú som s ňou naspieval. Pustili mi ju, spýtali sa ma, či sa mi páči a potom mi iPad s piesňou zobrali

Táto opatrnosť viedla k vytvoreniu fanúšikovského účtu SwiftOnSecurity, ktorý je dnes jedným z najväčších zdrojov informácií o kybernetickej bezpečnosti. Samozrejme, Taylor je len tvárou tohto fanúšikovského kanálu, ale pošepkáva sa, že občas prispieva aj ona sama. Pravdu sa v podstate nedozvieme asi nikdy, lebo keby to aj tak bolo, tak môže byť súčasťou krytia, tváriť sa ako iný správca tohoto Twitterového účtu.

Zdroj: The Guardian

Prečítajte si aj:

Značky: