Apple kritiku prijíma a mení svoju politiku.

Nová hudobná služba Apple Music bude od 30. júna dostupná vo viac ako 100 krajinách. Medzi nimi by nemalo chýbať ani Slovensko, pričom ceny predplatného u nás by mali byť konkurencieschopné v porovnaní s ostatnými službami. To znamená 5,99 EUR za štandardné predplatné a 8,99 za rodinný variant. Dodajme, že poplatkom vo výške 5,99 EUR je spoplatnený aj Spotify, Tidal alebo Deezer. Ceny sú zatiaľ neoficiálne.

V súvislosti s novou hudobnou službou sa v posledných dňoch pretriasala najmä kritika známej speváčky Taylor Swift. Tej vadili podmienky skúšobného predplatného, ktoré môžu používatelia využívať po dobu 3 mesiacov zadarmo. Apple počas tejto doby neplatí umelcom poplatky za počúvanie hudby a svoj krok obhajuje tým, že (po troch mesiacoch) platí za jedno vypočutie pesničky viac ako konkurenčné služby. Spoločnosť však zareagovala na speváčkinu kritiku a zmenila svoje pravidlá – umelcom bude platiť bez ohľadu na to, či používateľ za službu platí alebo využíva bezplatné členstvo.

Nie je známe, či tento krok bude dostatočným dôvodom k tomu, aby Taylor Swift sprístupnila v službe Apple Music svoj najnovší album 1989. Ten nie je dostupný v ponuke žiadnej hudobnej streamovacej služby. Jej staršie albumy sa v Apple Music objavia. Swift sa však svojou kritikou snažila hájiť záujmy všetkých hudobníkov.

apple_hudba_taylor_nowat

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit