Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

TCL v roku 2023 dodala na trh viac než 25 miliónov televízorov, čo predstavuje 12,5% podiel na trhu. Radí ju to na druhé miesto v poradí značiek

TCL Electronics, popredná značka spotrebnej elektroniky, bola spoločnosťou Omdia, ktorá sa venuje prieskumom trhu, opäť uznaná za Global Top 2 TV Brand. 

Podľa správy Global TV Sets Report 2023 spoločnosti Omdia si TCL už druhý rok po sebe udržala druhú pozíciu na globálnom trhu televízorov podľa značky s celkovým počtom 25,26 miliónov dodaných kusov televízorov, čo predstavuje 12,5% podiel na trhu. K tomuto úspechu čiastočne prispela úspešná ponuka prémiových televízorov, ktorá zahŕňa nové produkty z radu Mini LED televízorov predstavených v roku 2023. Segment výrobkov s touto technológiou zaznamenal v posledných rokoch rýchly rast a naďalej sa teší vysokému dopytu na trhu.

S cieľom rozšíriť a skvalitniť svoje portfólio prémiových televízorov uviedla spoločnosť TCL už v roku 2019 na trh prvý Mini LED televízor na svete, a stala sa tak zároveň prvou spoločnosťou, ktorá Mini LED televízory masovo vyrába. Vďaka niekoľkým vlastným technológiám Mini LED a silným algoritmickým schopnostiam svojich televízorov prináša spoločnosť TCL bezkonkurenčnú kvalitu zobrazenia a prémiový zážitok zo sledovania digitálneho obsahu.

Spoločnosť TCL v minulom roku uviedla na trh taktiež rad televízorov Mini LED s uhlopriečkou 98 palcov a viac. Za zmienku stojí najväčší 115palcový QD-Mini LED televízor na svete, ktorý mal premiéru v Severnej Amerike v priebehu veľtrhu CES 2024 a môže sa pochváliť viac než 20 000 zónami lokálneho stmievania a špičkovým jasom 5 000 nitov. 

V roku 2024 je spoločnosť TCL aj naďalej odhodlaná zvyšovať latku v oblasti technológií Mini LED TV a svojimi inováciami inšpirovať užívateľov po celom svete k skvelým výkonom.   

Značky: