Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Do svetovej premiéry nového BMW M2* zostáva už len niekoľko mesiacov a posledná testovacia fáza vo vývoji nového vysokovýkonného automobilu je v plnom prúde. Nové BMW M2 ponúka čistokrvnú pretekársku technológiu na cesty. V súlade s jeho príbuznosťou s pretekárskou dráhou bola jazdná dynamika vozidla podrobená intenzívnemu testu na okruhu Salzburgring v Rakúsku.

Testy sa zamerali na jazdnú dynamiku a podvozok a nové BMW M2 zapôsobilo vynikajúcimi vlastnosťami. Nový sériový automobil sa môže pochváliť podobnou úrovňou výkonu ako BMW M2 CS**, exkluzívny športový automobil špeciálnej edície od BMW M GmbH. Umožňuje vodičovi zažiť ten čistý pocit na pretekárskej dráhe za akýchkoľvek podmienok – dokonca aj na limite.

O silu pod kapotou BMW M2 sa starajú osvedčené motory z modelov M3 a M4. Dva voliteľné typy prevodoviek, manuálna 6-stupňová prevodovka a 8-stupňová M Steptronic prevodovka, zaručujú extrémne dynamickú aplikáciu výkonu, čím nanovo definujú absolútnu radosť z jazdy. Športové jazdné vlastnosti umocňuje adaptívny M podvozok a pohon zadných kolies na novom BMW M2. Výkonný brzdový systém pochádza z modelov M3 a M4 a zabezpečuje ovládanie výkonu bez námahy.

Športový vzhľad nového BMW M2 dopĺňa výber špeciálnych možností výbavy. Napríklad karbónová strecha na zníženie hmotnosti, okrem iných výhod. M karbónové sedadlá pre vodiča a spolujazdca, dostupné aj ako voliteľná výbava, zdôrazňujú pretekársky vzhľad nového BMW M2.

Svetová premiéra nového BMW M2 bude v októbri, po ktorej bude nasledovať uvedenie na trh v apríli 2023.

*Vzhľadom na stav vozidla vo forme prototypu budú technické podrobnosti ako spotreba paliva, emisie CO2 atď. oznámené neskôr v tomto roku.

** BMW M2 CS: kombinovaná spotreba paliva: 10,4 – 9,4 l/100 km, kombinované emisie CO2: 238 – 214 g/km.

Značky: