Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Neoddeliteľným symbolom jesene je tekvica – obsahuje veľa vitamínov, podporuje zdravie a zároveň je univerzálnym doplnkom na stôl i do kuchyne. Vyberte si zo širokej ponuky Lidla a objavte nové spôsoby na to, ako ju využiť.

Tekvica obyčajná, spolu s inými druhmi tekvíc, bola historicky dôležitou plodinou pre pôvodných obyvateľov Ameriky. Pestovali ju spolu s kukuricou a fazuľou v rámci techniky výsadby známej ako „metóda troch sestier“. Táto metóda bola navrhnutá tak, aby sa jednotlivé plodiny navzájom podporovali. Kukurica poskytovala oporu pre fazuľu, ktorá sa po nej šplhala, a zároveň obohacovala pôdu o dôležité živiny. Fazuľa stabilizovala kukuricu počas vetra a tekvica chránila pôdu pred vysychaním a zabraňovala rastu buriny. Dnes poznáme viac než 45 rôznych druhov tekvíc, ktoré môžu byť rôznych farieb, ako oranžová, červená, žltá či zelená, a nesú zaujímavé názvy, ako napríklad Chuligán či Cukrová vata.

Ak hľadáte všestrannú surovinu na pečenie alebo grilovanie, tekvica je ideálnou voľbou pre vás. Skvelo sa hodí do polievok, koláčov, alebo ako príloha k hlavným jedlám. V Lidli nájdete vždy čerstvé tekvice, ktoré dodajú vášmu jesennému jedálničku sezónny nádych. Pre tých, ktorí radi oslavujú Halloween, Lidl ponúka aj tekvice na vyrezávanie – perfektné na vytvorenie strašidelných, originálnych dekorácií. Pre jemnejšie jesenné ozdoby v Lidli nájdete aj ozdobné tekvičky, ktoré prinesú do vášho domova dotyk prírody, či už na stôl, parapet alebo do obývačky.

Tekvica nie je len chutná, ale aj bohatá na živiny. Obsahuje veľké množstvo vitamínov, najmä A a C, ktoré podporujú zdravý zrak a posilňujú imunitu. Jej vysoký obsah vlákniny pomáha znižovať hladinu cholesterolu v krvi, čím podporuje zdravie srdca. Tekvicové semienka majú navyše protinádorové účinky, priaznivo ovplyvňujú náladu a eliminujú sklony k depresii.

Tekvica na pečenie, Lidl, 1,99 €

Tekvica na vyrezávanie, Lidl, 1,79 €

Ozdobné tekvičky, Lidl, 1,99

Značky: