Hoci vyladený priamo Googlom a na jeho aplikácie, nebude dokonalý.

Hovorí o tom chyba so zamŕzaním telefónu pri sledovaní YouTube alebo YouTube TV v režime na celú obrazovku. Podľa webu 9To5Google sa s touto chybou stretli používatelia nového Pixel 7 a 7 Pro. Tým, že sa to deje len na tomto type telefónu, nepredpokladáme chybu v aplikácii. Je skôr pravdepodobné, že ju bude treba vyladiť kvôli nejakej špecifickej funkcii v systéme, ktorý Google upravil podľa seba.

Porucha sa prejavuje vtedy, keď potiahnete prstom nahor po zvislom navigačnom paneli. Toto je gesto slúžiace na návrat do menu s naposledy použitými aplikáciami (multitaskingové menu). Aj toto by mohlo potvrdiť, že ide o nejakú nekonzistenciu medzi nadstavbou systému a aplikáciou. Ine aplikácie nespôsobujú tieto problémy, avšak nedá sa to vylúčiť. Problému sa dá nateraz vyhnúť len tak, že nebudete používať celoobrazovkový režim.

Zariadenie pri chybe prestane reagovať na dotykové ovládanie vrátane spodnej navigačnej lišty. Zvuk môže byť počuť aj naďalej, no s telefónom sa nedá nič robiť. V najhoršom prípade pomôže telefón reštartovať cez tlačidlo napájania.

Odhalenie pravdepodobne nejaký čas potrvá, keďže nie je známy vzor, pri ktorom porucha nastane. Popísaný postu zapríčiňujúci mrznutie ho nie vždy spôsobí. O to bude mať Google zložitejšiu situáciu pri hľadaní nápravy.

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.