TV Folklorika doplní ďalšie exkluzívne TV kanály Telekomu – Ťuki TV a Digi Sport.

Telekom prevádzkuje televíziu Magio TV už 12 rokov, tento rok dosiahol 600 tisíc zákazníkov. Operátor sa snaží prilákať nových zákazníkov aj exkluzívnymi TV kanálmi – v septembri 2013 spustil športový Digi Sport, pred takmer 3 rokmi detský TV kanál Ťuki TV. A teraz spúšťa nový exkluzívny TV kanál Folklorika, ktorý je zameraný na slovenský folklór.

Inšpiráciou pre vytvorenie tohto hudobno-dokumentárneho TV kanálu bola relácia Zem spieva, jej producent a režisér je duchovným otcom aj pre nový TV kanál Telekomu. Ten vznikol v spolupráci so srbskou spoločnosťou MC BOX a bude vysielať od 1. júna 2018 non-stop a ponúkne až 16 zaujímavých relácií, ľudové piesne a tance.

Inšpiráciou pre nový TV kanál bola relácia Zem spieva

Zadarmo a automaticky pre všetkých používateľov Magio TV

Folklorika bude dostupná v základných balíčkoch pre všetkých zákazníkov Magia automaticky a bezplatne. Jej základom bude prúd hudby a tanca, ktorý sa bude striedať s blokmi pravidelných relácií. Tie ponúknu nielen zábavu, ale aj možnosť sa niečo naučiť, pripomenúť si históriu, pozrieť si krásy Slovenska, či načerpať múdrosť predkov. Časť obsahu bude pripravená špeciálne pre deti. Diváci isto ocenia aj fakt, že jednotlivé relácie nebudú prerušované reklamami.

Vysielanie bude pozostávať z až 16-tich tematických relácií. Okrem blokov hudby a tanca ponúkne Folklorika aj:

  • hľadanie a zachraňovanie spomienok v programe Moje korene,
  • objavovanie sveta zahraničných Slovákov v programe Vojvodina,
  • krása skrytá v krojoch v programe Odetí do krásy,
  • relácia Ľudové múdrosti so známou etymologičkou Katarínou Nádaskou,
  • Ľudová kuchyňa o tradičných slovenských jedlách,
  • Svetové Slovensko o tých najkrajších zákutiach a pamiatkach Slovenska, a ďalšie iné relácie.

Folklorika ponúkne viacero pôvodných relácií, okrem iného aj objavovanie sveta zahraničných Slovákov v programe Vojvodina

Prečítajte si aj:

Telekom spustí v júni novú videopožičovňu. Bude dostupná za mesačný poplatok

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit