Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 43. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Telekom Vianoce 2024: Štyri zariadenia k jednému paušálu aj obľúbené dvojičky

Mobilný operátor Telekom prichádza ako prvý s vianočnou ponukou na rok 2024. Vianočná kampaň začína už v piatok, 25. októbra 2024 a v rámci nej ponúkne operátor širokú ponuku hardvéru pre nových i verných zákazníkov. Všetci zákazníci budú môcť využiť nové ponuky v Magenta Moments a tesne pred sviatkami aj najnovšie filmy z kín. Telekom nasadí aj špeciálne TV programy. Súčasťou vianočnej ponuky tak bude aj TV obsah zdarma.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Windows 11 24H2: Takto ho nainštalujete na každý počítač

Je to vďaka softvéru Flyby11, ktorý je open-source a pracuje inak ako Rufus. Ten je vhodný na vytváranie inštalačných flashdiskov nielen pre Windows, ale aj Linux. Flyby 11 vytvára bypas medzi ISO obrazom a procesom inštalácie. Softvér sa dá použiť len na aktualizáciu z rozhrania Windows, nie na úplne nové inštalácie z boot prostredia.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Android Auto v najnovšej verzii prináša viaceré novinky

Najrozšírenejším systémom pre automobily od Googlu je Android Auto. Spoločnosť má však v ponuke aj systém Android Automotive, ktorý je navrhnutý pre ešte hlbšiu integráciu v automobiloch a už aj v prvých motocykloch. Na rozdiel od systému Android Auto, bežiacom na smartfónoch a zobrazujúcom sa na obrazovkách automobilov, Android Automotive je integrovaný priamo do hardvéru vozidla. To mu umožňuje ovládať nielen multimediálne funkcie, ale aj funkcie, ktoré súvisia priamo s vozidlom.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Peňaženka Google je už pre Slovákov dostupná aj cez webové rozhranie

Google počas posledných mesiacov výrazne zlepšil svoju službu Peňaženka Google, ktorú môžete používať prostredníctvom smartfónov so systémom Android a cez Wear OS hodinky. Cez túto aplikáciu môžete bezkontaktne platiť, zobrazovať vernostné karty, ukladať si lístky a ďalšie dokumenty.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. DJI Air 3S: Máme na svete najlepší dron, ktorý sa vyhne každej prekážke

Air 3S je vylepšený po stránke hardvérovej aj softvérovej. Hlavným vylepšením je podľa našich skúšok integrácia snímača typu LiDAR (Light Detection and Ranging – meranie vzdialenosti od prekážky pomocou laseru) do prednej časti drona. Tým pádom dokáže dron rozpoznávať prekážky vtedy, keď ich nedokážu bežné kamery rozpoznať kvôli tomu, že sú príliš malé, alebo preto, že je v okolí nedostatok svetla. Dokonca si poradí vtedy, keď nemáte dostatočne silný signál GPS. LiDAR je umiestnený v prednej časti drona nad kamerami.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Jedna éra hodiniek Samsung Galaxy Watch sa končí

Samsung patrí medzi najväčších výrobcov smart hodiniek na svete. Svoju pozíciu si vybudoval najmä vďaka hodinkám Galaxy Watch. Neboli to jeho prvé smart hodinky, avšak dá sa povedať, že naštartovali generáciu zariadení, s ktorými sa stretávame dodnes.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: