Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

LG si upevňuje pozíciu lídra na trhu prémiových televízorov rozsiahlym radom veľkoplošných televízorov využívajúcich najnovšie zobrazovacie technológie

LG Electronics (LG) oznamuje, že najväčší OLED televízor na svete, LG OLED evo Gallery Edition (model 97G2), bude čoskoro k dispozícii na svetových trhoch. Konkrétne dáta uvedenia na kľúčové trhy budú oznámené v nasledujúcich týždňoch.

Televízor LG 97G2 má úchvatnú 97-palcovú obrazovku, ktorá využíva samosvietiacu OLED technológiu LG a prináša pohlcujúce zážitky zo sledovania na veľkej ploche. S príchodom dosiaľ najväčšej uhlopriečky obrazovky sa teraz rad OLED televízorov spoločnosti LG pre rok 2022 môže pochváliť rozsiahlou možnosťou variantov veľkostí, od 42-palcového najmenšieho variantu až po obrí 97palcový.

Technológia LG OLED, ktorá je už deväť rokov po sebe nespochybniteľným lídrom na svetovom trhu prémiových televízorov, sa stala voľbou miliónov spotrebiteľov po celom svete. OLED televízory využívajú samosvietiace pixely, ktoré možno individuálne zapínať a vypínať, aby mohli reprodukovať dokonalú čiernu, neuveriteľne prirodzené farby s nekonečným kontrastom. Technológia OLED, ktorá nepoužíva dodatočné zadné podsvietenie, umožňuje vytvárať doposiaľ nevídané formáty, ako sú ohybné a rolovacie televízory.

Na veľtrhu IFA 2022 predstavilo LG celkom nový model 97G2 ako súčasť rozšíreného radu prémiových televízorov, ktorý zahŕňa stále väčší počet vynikajúcich, mimoriadne veľkých obrazoviek, určených pre nezabudnuteľné zážitky z domáceho sledovania obsahu. Spoločnosť tiež prezentovala rozmanitosť svojich najmodernejších zobrazovacích technológií s modelmi z radov OLED, Micro LED a QNED TV.  

Podľa nedávneho prieskumu trhu budú OLED televízory tento rok predstavovať 55 % európskeho trhu prémiových televízorov a do roka 2023 až 66 %. Prieskum taktiež predpovedá, že v roku 2022 dosiahnu celosvetové dodávky televízorov s uhlopriečkou nad 70 palcov približne 14,9 miliónov kusov a v budúcom roku sa zvýšia na takmer 17,1 miliónov kusov. Vďaka rozširujúcemu sa portfóliu OLED televízorov s veľkou uhlopriečkou má spoločnosť LG dobré predpoklady k tomu, aby aj naďalej dominovala v segmente prémiových televízorov v Európe aj vo svete.

Jednou z hviezd expozície LG na veľtrhu IFA bol 97palcový televízor LG OLED evo Gallery Edition, ktorý využíva technológiu OLED evo, procesor α (Alpha) 9 Gen5 AI a pokročilé algoritmy obrazu, aby poskytoval realistický obraz a skutočne pohlcujúci, filmový zážitok. Model radu G2 s uhlopriečkou 97 palcov taktiež využíva LG Gallery Design, ktorý celkom prilieha na stenu a ponúka celistvý, integrovaný vzhľad, ktorý okamžite pozdvihne úroveň aj toho najluxusnejšieho domáceho kina.

V čele ohromujúceho radu televízorov LG s rozlíšením 8K stojí 88palcový televízor LG SIGNATURE OLED 8K (model 88Z2) a 86palcový QNED televízor (model 86QNED99). Oba ultra-veľké modely kombinujú dychberúce rozmery, vynikajúcu ostrosť rozlíšenia 8K (7 680 × 4 320 bodov) a najnovšie zobrazovacie technológie spoločnosti LG, vďaka ktorým je obsah akéhokoľvek žánru ešte viacej pohlcujúci. Vďaka viac než 33 miliónom samosvietiacich OLED pixelov predstavuje model 88Z2 úžasnú úroveň detailov, spolu s hlbokou, temnou čiernou, nekonečným kontrastom a realistickými farbami, ktoré zostávajú verné aj zo širokého pozorovacieho uhla. Model 86QNED99 s rozlíšením 8K je vybavený technológiami Quantum Dot NanoCell a Precision Dimming od LG, ktoré poskytujú ostrý a živý obraz na pôsobivej 86palcovej obrazovke.

V Berlíne bude k videniu taktiež obrovská 136palcová 4K Micro LED obrazovka (s rozlíšením 3 840 × 2 160 bodov) od LG. Toto inovatívne riešenie domácej zábavy predstavuje prvotriednu kvalitu obrazu vo veľkolepom meradle a spája samosvietiace pixely v mikrometrovej veľkosti s modulárnou konštrukciou.

Značky: