Multifunkčné zariadenie tohto typu v sebe kombinuje farebné skenovanie a čiernobielu tlač.

Funkciami a podporovanými službami je vhodná na umiestnenie do firmy. Pre zariadenie tohto typu je prirodzená integrácia podávača dokumentov. Vďaka tomu sa dá skenovať viac strán naraz v jednej dávke, prípadne ich takto priamo kopírovať.

Ovládací panel zariadenia so 4,3″ dotykovým displejom podporuje autonómnu správu tlače. Nastavenia sa dajú vykonávať v rámci zariadenia po prihlásení sa do administrátorského účtu alebo na diaľku. Webové rozhranie poskytuje absolútne detaily v nastavení toho, čo zariadenie bude podporovať a ako bude nastavené To je dobrá správa najmä pre IT oddelenie, ktoré môže zakázať nevyužívané služby.

Vlastnosti

Multifunkciu môžete pripojiť cez ethernetový kábel alebo cez Wi-Fi vrátane priameho pripojenia cez Direct Wi-Fi. Podobne ako pri iných značkách, aj tu si treba vybrať preferovaný spôsob pripojenia. My sme zvolili ethernetové pripojenie, hoci stále je tu možnosť využiť prepojenie cez USB rozhranie. Predný USB port je určený na tlač alebo skenovanie priamo do flash disku. Zariadenie podporuje automatickú obojstrannú tlač. Maximálne rozlíšenie je 1200 × 1200 dpi a tlač prvej strany je zhruba do 7 sekúnd. Silnou stránkou sú práve rôzne nastavenia a režimy. Priamo cez ovládací panel je implementovaná funkcia na skenovanie dokladov s postupným krokom na ich otáčanie. Zásobníky sú dva, a to štandardný s kapacitou na 250 listov a predný ručný podávač na 50 listov. Do podávača na skenovanie dokumentov sa zmestí 50 listov. To sú kapacity vhodné na stranovo náročnejšie úlohy. Komu by takáto výbava nestačila, je možné dokúpiť veľkokapacitný zásobník na ďalších 550 listov.

Ovládací panel s veľkým dotykovým displejom

Tlač

Ovládač poskytuje široké nastavenia spôsobov tlače. Orientované sú na spôsob výsledku a bezpečnosť. Je tu možnosť zlučovania strán na jeden list, tlačenie brožúr, keďže na to je treba špecifické radenie stránok na jednotlivé listy a nechýba zabezpečená tlač. Ovládač podporuje zaradenie až 16-tich strán na jeden formát strany A4. Bezpečnú tlač vybrať z menu typu úlohy a ovládač si vyžiada PIN kód. Po jeho zadaní na zariadení sa spustí tlačová úloha. Tento spôsob je ideálny vtedy, keď ide o citlivé dokumenty. Bežnou tlačou by ste na ne mohli zabudnúť a zostali by vytlačené vo výstupnom zásobníku. Do tlačových úloh môžete pridávať vodoznaky. Sú predpripravené ako napríklad pre dôverné dokumenty alebo koncepty. Vytvoriť si však môžete aj vlastné. Pri štandardnej kvalite tlače sme sa dostali na rýchlosť zhruba 35 str./min. Pri duplexnej tlači to bolo zruba 17 str./ min. To je dobrý výsledok, rovnako aj čas 5 sekúnd na vytlačenie jednej strany. Zariadenie patrí medzi tie rýchlejšie modely. Väčšinu úloh si dokážete nastaviť priamo na displeji, teda napríklad kopírovanie jednej strany na dve alebo dvoch strán na jednu. No a nechýba funkcia na obojstranné kopírovanie, mierku alebo triedenie kópií.

Prečo kúpiť:

  • Rýchla tlač, kompletná podpora duplexu, nastavenie pokročilých úloh priamo z displeja, maximálne možnosti administrácie

Cena: 599 EUR
Zariadenie zapožičal: Xerox

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

8.7 Firemná tlač

Xerox WorkCentre 3345 je zariadenie do stredne veľkej firmy, kde potrebujete sieťovú multifunkciu. MFP bude užitočné najmä tam, kde chcete tlačiť alebo skenovať priamo na USB kľúč alebo pracovať s väčším objemom dokumentov. Extra veľký zásobník automatického podávača a následné možnosti pri spracovaní sú takisto funkcie, ktoré treba zdôrazniť.

  • Rýchlosť tlače 8
  • Kvalita tlače 9
  • Výbava 9
Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.