Jedna z najslávnejších hier na svete dosiahla ďalší míľnik. 6. júna oslávila 35. výročie vydania.

V roku 1984 vytvoril Alexey Pažitnov prvú verziu Tetrisu. Pažitnov pracoval na sovietskej Akadémii vied a bol zodpovedný za testovanie schopnosti nového hardvéru. Zvyčajne na tieto účely využíval hry a Tetris patril medzi ne.

Odvtedy bola hra stiahnutá najmenej 500 miliónov krát na mobilných zariadeniach spolu so stovkami miliónov produktov predávaných v 200 krajinách na 50 platformách. Aby oslava mala nejaké grády, tak Tetris dostal aj nové logo, ktoré bolo navrhnuté tak, aby dodalo značke dynamickejší vzhľad a dodalo mu svieži a moderný dizajn .

V súčasnej dobe je jediným zástupcom značky Tetris firma Blue Planet Software. Prezidentka a zároveň generálna riaditeľka spoločnosti Blue Planet, Maya Rogers, v rozhovore pre tlač vyhlásila, že Tetris je stále populárny po celom svete aj dnes, a sú radi, že sa môžu podeliť o tento výnimočný okamih s každým.

Aby Tetris nezapadol prachom, tak Blue Planet uzatvára rôzne spolupráce s rôznymi firmami a upravuje vzhľad tetrisového prostredia podľa požiadaviek. Napríklad firma Sanrio, ktorá stojí za známou Hello Kitty si nechala spraviť takýto špeciálny TETRIS: Sanrio.

Dokonca sme našli emulátor pôvodnej hry a takmer tento článok ani nevznikol, lebo nás to akosi pohltilo. Emulátor nájdete tu: Tetris Original

A toto je naozajstný originál vo videu:

Zdroj: Player One

Prečítajte si aj:

Kompletný zoznam hier, ktoré si budete môcť zahrať na Sega Mega Drive Mini

Značky: