Doteraz táto možnosť nebola a Skype varoval, že neslúži na tiesňové hovory.

Podľa najnovších správ priamo na webe Skype sa toto zmení a Microsoft ohlásil fungovanie tiesňových hovorov v USA. Treba na to niekoľko záležitostí ale v Spojených štátoch by teda aplikácia doplnila bežné hovory na číslo 911, podobne ako pri štandardných hovoroch.

Na základe požiadaviek, ktoré je potrebné splniť odhadujeme, že by takéto volania mali fungovať aj pre používateľov, ktorí nie sú registrovaní ako občania US. Jedným z dôležitých povolení zo strany používateľa bude povolenie polohy. K tomu bude treba súhlasiť ešte s ďalšími podmienkami používania. Ide o to, aby bol vytvorený právny rámec medzi vami a Microsoftom. Nejde o to, aby vás výrobca systému Windows mohol sledovať. Takisto ide o to, aby ste si boli vedomí toho, že sa s operátorom záchrannej zložky nemusíte spojiť.

Pri zvolení hovoru v rámci USA sa aj napriek ohlásenej podpore zobrazuje upozorňujúce hlásenie. Faktom je, že zostávate závislí na internetovom pripojení. Je to teda skôr doplnok k tradičnému signálu. Za istých okolností alebo v špecifických podmienkach môžete mať internet, no nie signál operátora na vykonanie bežného hovoru.

Zdroj: Skype

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.