Motorola rozširuje svoje moduly pre smartfóny série Moto Z. Jedným z najnovších prírastkov je Fotoaparát Moto 360 (Moto 360 Camera). Opäť v podobe „krytu“, ktorý stačí magneticky prichytiť na konektory smartfónu a začať používať. Tento doplnok má v sebe dva 13 Mpx fotoaparáty so svetelnosťou f/2.0 a maximálnou hodnotou ISO 3200.

Fotoaparát je na hornej hrane vo valcovej konštrukcii a presahuje ponad telefón. O snímaní videa budete informovaní červenou LED diódou na hornej časti. Okrem 360° videí zachytáva aj 3D zvuk. V časti smerujúcej od vás sú umiestnené tri mikrofóny, pred vami je jeden mikrofón. Výhodou tohto modulu je, že sa môžete prepínať aj medzi fotoaparátom smartfónu.

Pri použití modulu sa dá zobraziť sférické zobrazenie a prstom po displeji sa budete posúvať a zobrazovať si vaše okolie. Ešte je tu možnosť rozdeliť displej smartfónu na polovicu a vidieť tak v plochom zobrazení pohľady z oboch fotoaparátov. Video môžete streamovať cez aplikáciu Moto Live Stream, prípadne nahrávať na Facebook a YouTube.

Na výber sú dva režimy – 4K a Full HD, v oboch prípadoch s 24 sn./s. Fotografie sú v rozlíšení 19 Mpx a šošovky majú 150° záber. Chválime aj pekné spojenie sférických fotiek. Miesto, kde je spojenie oboch snímok je takmer nebadateľné. Odporúčame na špeciálne zábery, na bežné fotenie použite radšej vstavaný fotoaparát v smartfóne.

Cena: 279 EUR
Zapožičal: Lenovo