Napriek 80% prepadu hráčov sa Pokémon GO teší obrovskej popularite (a vývojári topia v peniazoch). Horšie však je, že mnohí hráči sa nevedia od hry odpútať ani za volantom.

Podľa najnovšej štúdie publikovanej v Journal of the American Medical Association, tisícky ľudí sa hrajú hru počas šoférovania, pričom dobrovoľne ignorujú varovania, ktoré Niantic implementoval do hry. Aj keď sa nejednalo o žiadnu super-precízny ani veľmi dlhý výskum, čísla sú veľmi znepokojivé.

Štúdia prebiehala len 10 dní, počas ktorých výskumníci sledovali aktivitu na Twitteri. Našli vyše 110 000 nezávislých prípadov, kedy ľudia na Twitter napísali niečo ako „OMG, chytám Pokémonov a šoférujem!

Výskumníci však narazili aj na množstvo ďalších znepokojivých prípadov, takpovediac z druhej strany barikády. Našli množstvo tweetov na štýl: „Práve som prvýkrát skoro zrazil decko, čo mi vošlo do cesty zahĺbené do chytania Pokémonov.

Štúdia určite nepodchytila všetkých nezodpovedných vodičov. Dokonca je až zarážajúce, že 110 000 ľudí je dosť hlúpych na to, aby sa tým pochválili na verejnej sociálnej sieti.

Ako sme písali už minulý mesiac, hranie Pokémon GO za volantom môže mať aj smrteľné následky.

Autor: Pavol Ondruška

Zdroj: bbc.co.uk