Nokia predstavila tri nové telefóny, firma si chce odkrojiť aj z pomyselného koláča bezdrôtových slúchadiel.

Najnovší člen klasickej rodiny telefónov oslavuje ikonický model Nokia 6310 novým a moderným spôsobom. Nokia 6310 je tlačidlový telefón prispôsobený dnešnej dobe. Prináša jednoduché ovládanie, vylepšenú ergonómiu a batériu, ktorá vydrží niekoľko týždňov. Zároveň rešpektuje všetko, čo telefóny Nokia predstavujú. Stále obsahuje populárnu hru Snake.

Základom telefónu Nokia 6310 je jeho jednoduchosť, veľké tlačidlá a dostatočne veľký a jasný displej. Zväčšená systémová ponuka a viac nastavení písma zlepšujú čitateľnosť a pribudla aj nová možnosť prehrávania všetkých prichádzajúcich textových správ.

Nokia XR20 je skonštruovaná tak, aby zvládla extrémne teploty, pády z výšky 1,8 metra prípadne ďalšie nástrahy. Má ochranné sklo Corning Gorilla Glass Victus. Telefón je vybavený duálnym fotoaparátom s hlavným fotoaparátom s rozlíšením 48 Mpx a 13 Mpx ultraširokouhlým fotoaparátom s optikou ZEISS, priestorovým zvukom OZO a širokou škálou nástrojov na úpravu fotografií a videí. Úplne nový režim SpeedWarp vám umožní zachytiť obsah vo forme koláže. Telefón je tiež vybavený rýchlym pripojením 5G, 15 W bezdrôtovým nabíjaním, stereofónnymi reproduktormi alebo duálnymi LED diódami.

Poskytne 3 roky pravidelných aktualizácií systému a 4 roky bezpečnostných záplat. Každý, kto si kúpi telefón v EU, bude mať možnosť vymeniť poškodený displej počas jedného roku.

Nokia XR20

Nokia XR20. Zdroj: Nokia

Nokia C30 je vrcholom obľúbeného radu C. Je vybavený najväčšou batériou a najväčším displejom spomedzi všetkých doteraz predstavených telefónov Nokia. Trend rastúceho dopytu po väčších obrazovkách naznačuje, že záujem o obrazovky s uhlopriečkou 6 až 7 palcov vzrastie zo súčasných 82 % spotrebiteľov na 96 % do roku 2025. Preto je nová Nokia C30 vybavená obrovským 6,82″ displejom, na ktorom je radosť pracovať, prehrávať filmy alebo hrať populárne hry.

Nároční používatelia ocenia kapacitu batérie 6000 mAh. To bez problémov zabezpečí dostatok energie až na tri dni na jedno nabitie. Rovnako ako modely vyššej triedy, aj Nokia C30 ponúka kvalitné a odolné spracovanie vďaka pevnému polykarbonátovému telu.

Zdroj: Nokia

Prečítajte si aj:

Už to začalo: Nokia tento rok predstaví telefón s HarmonyOS

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.