Nokia oznámila dva najnovšie prírastky do rodiny klasických tlačidlových telefónov – Nokia 6300 4G a Nokia 8000 4G.

Nokia 6300 4G po designovej stránke čerpá z odkazu svojho predchodcu a ponúka moderné možnosti komunikácie napríklad prostredníctvom aplikácie WhatsApp. Pre tých, ktorí hľadajú viacero funkcií a prémiový vzhľad, prichádza elegantná Nokia 8000 4G s luxusným dizajnom a zaujímavými farbami.

U oboch telefónov je samozrejmosťou 4G konektivita. Oba telefóny potešia taktiež dlhou výdržou na jedno nabitie, ktorá udrží telefón v prevádzke niekoľko dní. Vďaka predinštalovanému obchodu KaiStore majú obe novinky prístup ku stovkám aplikácií ako sú Facebook, YouTube alebo Google Mapy. Prítomný je aj Google Asistent, ktorý kedykoľvek a na čokoľvek nájde odpoveď jednoduchým hlasovým príkazom.

Nokia 6300 4G

Nokia 6300 4G je po designovej stránke inšpirovaná svojim predchodcom a ponúka moderné funkcie v klasickom tlačidlovom prevedení. Ide o doposiaľ najdostupnejší telefón Nokia s možnosťou komunikovať prostredníctvom aplikácie WhatsApp. Vďaka 4G pripojeniu je ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú klasický telefón s možnosťou čo najlepšieho spojenia s rodinou a priateľmi. Bez problémov si poradí s prehrávaním videí na YouTube, prezeraním obsahu v aplikácii Facebook a vďaka stovkám aplikácií v obchode KaiStore tým jeho schopnosti zďaleka nekončia.

Nokia 6300 4G ponúkne operačný systém KaiOS a je skvele optimalizovaná na každodenné použitie a úlohy vďaka použitiu procesoru Qualcomm Snapdragon 210. Naviac vďaka prítomnosti Google Asistenta možno telefón nechať na stole a ovládať ho jednoducho hlasom.  Ani na dostatočnú odolnosť sa nezabudlo. Nokia 6300 4G je vyrobená z odolného polykarbonátu, ktorý zaistí bezpečie pri pádoch a nárazoch.

Nokia 8000 4G

Nokia 8000 4G ponúkne svieži design a skvelé konštrukčné spracovanie. Každý farebný variant je inšpirovaný farbami drahokamov, vďaka čomu sa telefón môže pýšiť jedinečným vzhľadom. Veľká 2,8” obrazovka ponúka dostatok priestoru a vysoký jas pre pohodlnú prácu za každých podmienok. Skvelou ergonómiou sa môže pochváliť nielen konštrukcia telefónu, ale taktiež klávesnica. Polykarbonátové spracovanie a dlhá výdrž na jedno nabitie ďalej zaistí, že Nokia 8000 4G odolá všetkým nástrahám bežných dní.

Taktiež model Nokia 8000 4G poteší ponukou moderných aplikácií ako sú WhatsApp, Facebook, Google Mapy a YouTube. Vďaka 4G pripojeniu funguje všetko ešte plynulejšie než doposiaľ. Nechýba možnosť doinštalovať ďalšie aplikácie z obchodu KaiStore ani Google Asistent.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.