Filmy na streamovacej službe Disney+ jednoznačne viedli.

Na webe Torrent je uvedený rebríček seriálov, ktoré boli v roku 2023 najviac sťahované z internetu. Na pohľad by sa mohlo javiť, že torrentové siete sú tým najvplyvnejším miestom s nelegálnym obsahom. Nie je to celkom tak, pretože používatelia viac sledujú filmy a seriály na stránkach s priamym prehratím filmu.

Torrent je totiž sieť, odkiaľ si obsah môžete stiahnuť, no potrebujete na to špecializovanú aplikáciu alebo prehliadač. Toto je pre mnohých používateľov veľký krok navyše, ktorý nebudú akceptovať. V minulom roku sa objavovali správy o skončení prevádzky desiatok až stoviek serverov porušujúcich autorské práva. Je to obvyklé a rovnako aj to, že tieto servery svoje zálohy preklopia na novú doménu a fungujú ďalej.

Roky viedli Hry o tróny, no postupne ich zosadili novšie seriály. The Last of Us zažil skutočný rozmach a hovorilo sa o ňom všade. Pekný seriál, trochu rozťahaný, no chápeme fanúšikov. Teda HBO vedie na prvej pozícii s iným seriálom, no počítame, že viac by ich tešilo skutočné predplatné od ľudí ako sledovanie na iných stránkach. Ďalej sú tu veci na Disney ale aj Apple TV. Silo malo pozitívne hodnotenia, odporúčame pozrieť fanúšikom apokalyptických seriálových svetov. Nám sa páčil aj Tulsa King so Slyom Stalloneom.

Rebríček nemusí byť presný, nakoľko sú použité záznamy z BitTorrent siete a servera I know. Stránky, ktoré ponúkajú pirátsky obsah svoje štatistiky nezverejňujú.

PriečkaMinulý rokNázov seriáluStreamovacia služba
1(…)The Last of UsHBO
2(…)The MandalorianDisney+
3(…)LokiDisney+
4(…)AhsokaDisney+
5(…)Secret InvasionDisney+
6(…)SiloApple TV
7(…)Monarch: Legacy of MonstersApple TV
8(…)Tulsa KingParamount+
9(…)Gen VAmazon Prime
10(…)Ted LassoApple TV

Zdroj: TorrentFreak, I know

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.