Call Recorder od taiwanskej spoločnosti PhotoFast® je riešením v prípade, že potrebujete nahrávať akékoľvek uskutočnené i prijaté hovory na svojom iPhone. Či cez sieť operátora, alebo prostredníctvom aplikácie tretej strany.

Nahrávanie hovorov na iPhone nie je práve jednoduchou záležitosťou. Kým v minulosti bol potrebný tzv. „Jailbreak“ a následná inštalácia tweaku, ktorý túto funkcionalitu sprístupní, dnes to už neplatí. Už dlhšiu dobu sú k dispozícii rozličné aplikácie, ktoré síce nahrávať hovory vedia, ale sú jednak platené a jednak fungujú s rôznymi obmedzeniami. Niektoré umožňujú nahrávať výhradne odchádzajúce hovory, iné vás obmedzujú limitom objemu nahrávaných minút. Azda najväčším obmedzením je však nemožnosť nahrávania hovorov uskutočnených prostredníctvom populárnych komunikačných platforiem ako WhatsApp, Viber či Skype.

Odpoveďou môže byť novinka pod názvom Call Recorder, ktorú firma PhotoFast® ponúka aj na crowdfundingovom portáli Indiegogo za 125 amerických dolárov. Ako tento gadget funguje? Jednoducho ho zasuniete do Lightning portu na vašom iPhone a môžete začať nahrávať akékoľvek hovory. Či cez operátora, alebo akúkoľvek aplikáciu tretej strany. Výrobca garantuje kompatibilitu so všetkými napoužívanejšími, vrátane aplikácií Viber, WhatsApp, Skype, Messenger, WeChat i Line. Call Recorder používa na nahrávanie .m4A formát, pričom všetky nahrávky je možné uložiť na micro SD kartu, čím sa šetrí interná kapacita iPhonu.

Pridanou hodnotou pre niektorých používateľov môže byť aj 3,5 mm jack konektor. Ak totiž vlastníte iPhone 7 alebo 7 Plus, tak si budete môcť pripojiť svoje obľúbené káblové slúchadlá bez nutnosti zakúpenia inej redukcie. Ďalším plusom je možnosť odzálohovať si prostredníctvom tohto gadgetu dáta vo svojom iPhone. Pokiaľ vás novinka zaujala, môžete si ju objednať priamo na portáli Indiegogo, pričom výrobca uvádza doručenie kamkoľvek najneskôr do 2 týždňov.

Zdroj: The Verge

Značky: