Toyota to tento rok naozaj rozbalí a postupne na trh uvádza nové modely. Celkovo ich bude až sedem a Toyota výrazne investuje do hybridnej technológie, pričom nechce majiteľa vozidla nijako obmedzovať tým, aby hľadal elektronabíjačku alebo snáď bol obmedzený dojazdom.

Hybridné modely od Toyoty využívajú brzdenie na to, aby sa dobíjala batéria a táto energia sa teda nepremení na teplo, ale využije sa na ďalší pohyb auta. TO má výrazný dopad na spotrebu, ktorá môže pri ekonomickej jazde klesnúť na hodnotu medzi 4 a 5 litrov na 100 km. O hybridné modely majú záujemcovia na Slovensku najväčší záujem, dáva im možnosť ušetriť a pri používaní ich nijako neobmedzuje.

Toyota RAV4 (aj hybrid)

Všetko začalo ešte na konci minulého roka, kedy sa objavila nová Toyota RAV4. Je to líder segmentu  SUV a súčasne tretie najviac kupované auto na svete. Aj na Slovensku je aj vo verzii hybrid a opäť nepozná kompromisy. Odvážny dizajn karosérie je založený na výrazných prelisoch a charakteristických detailoch spolu s novým hybridným pohonom 2,5 Hybrid prepisuje štandardy vo svojej triede. Ostré línie, ktoré zvýrazňujú masívnu siluetu tohto vozidla a sofistikované detaily výrazne odlišujú nový model Toyota RAV4 od svojich konkurentov v segmente SUV. V interiéri nájdete kvalitné materiály a vyspelé technológie. Interiér vás zaujme pohodlím i jedinečným dizajnom.

Vylepšený pohonný systém Hybrid Dynamic Force využíva štvorvalcový 2,5-litrový benzínový motor, ktorý dopraje čistú radosť z jazdy. V závislosti od podmienok na ceste systém vhodne rozdeľuje výkon medzi prednou a zadnou nápravou. To zaisťuje výnimočný výkon bez kompromisov a dáva dôveru pre akúkoľvek situáciu na ceste. Najnovší hybridný pohon má celkový výkon až 222 koní a to púri priemernej spotrebe 4,5 litra/100 km. To všetko vhodne spolupracuje s platformou TNGA.

Jedným z prvých majiteľov novej generácie celosvetovo najpredávanejšieho SUV sa stal strieborný medailista v kategórii kanoistov C1 z olympijských hier v brazílskom Rio de Janeiro 2016 Matej Beňuš. Ten využije nový model RAV4 hybrid od Toyoty v rámci prípravy na budúcoročnú olympiádu v Tokiu .

 

 

Nová Toyota RAV4 technológia priam prekypuje. Digitálne spätné zrkadlo zobrazuje situáciu za vozidlom, na 8-palcovom monitore s vysokým rozlíšením máte panoramatický 360° výhľad okolo vozidla a k tomu pripočítajte nový systém ozvučenia JBL. Kožené športové sedadlá mäkké na dotyk zaistia pohodlie aj na dlhších cestách.

Revolučný balík systémov aktívnej bezpečnosti Toyota Safety Sense zabezpečí príjemnú jazdu s doplnkovou podporou. Automobil vodiča informuje o blížiacom sa nebezpečenstve, poprípade sám urobí opatrenia, ktoré minimalizujú následky kolízie.Vo výbave môže byť predkolízny bezpečnostný systém (PCS) s rozpoznávaním chodcov po zotmení, resp. cyklistov, adaptívny tempomat (AAC) pre celý rozsah rýchlostí a asistent udržania vozidla v jazdnom pruhu (LTA).

Legenda zvaná Toyota Corolla

A pokračujeme najpredávanejším vozidlom celkom, ktorým je Toyota Corolla. Tá je na Slovensku predstavená vo všetkých troch karosárskych verziách – Sedan, Hatchback a TS Kombi.

Nová Toyota Corolla Sedan sa vracia vo veľkom štýle. Tá sa zvýšila nielen vďaka inovatívnemu hybridnému pohonu, ale aj vynovenému dizajnu. Elegantná línia karosérie a luxusný dizajn interiéru s bohatou výbavou, ktorý v tejto triede vozidiel nemá konkurenciu, ešte posilňujú prestíž tohto priestranného vozidla.

Toyota Corrola Hatchback už na prvý pohľad vyvoláva predstavu športovej jazdy. Kompaktná, dynamická línia karosérie v štýle hot-hatch s dvojitým výfukom, ktorá je založená na novej podvozkovej platforme TNGA, zanecháva v kombinácii s hybridným pohonom výborný dojem.

Na výber ponúka dva hybridné pohony – úsporný pohon 1.8 Hybrid s výkonom 122 k a prevodovkou e-CVT, ideálny do mesta, a úplne nový, dynamický 2.0 Hybrid Dynamic Force s výkonom 180 k a prevodovkou e-CVT. Obe jednotky zaručujú jedinečný výkon, plynulú jazdu a neporovnateľne nízku spotrebu paliva.

Nová Corolla Hatchback má výrazne športovejší, dynamickejší a osobitejší dizajn, vďaka čomu vás hneď pozýva na pohodlnú, dynamickú jazdu plnú pozitívnych emócií. Pohodlne sa usaďte do športového sedadla, položte ruky na volant a vyrazte na cestu.

Balík systémov aktívnej bezpečnosti Toyota Safety Sense dvíha podporu pre vodiča na oveľa vyššiu úroveň. Vylepšenie niektorých funkcií pomáha vodičovi vyhnúť sa zrážke ešte efektívnejšie. Jazdite pokojne – situáciu máte stále pod kontrolou.

Cena Corolla Hatchback je od 18 900 eur.

A konečne je tu aj Toyota Corolla Touring Sports Kombi. Tá predstavuje ikonu všestrannosti primeranú súčasnej dobe – je štýlová, úsporná, pohodlná a umožní vám vychutnať si naozajstné potešenie z jazdy vďaka novej podvozkovej platforme TNGA. Bez ohľadu na to, aký životný štýl vediete, môžete si užívať priestranný batožinový priestor a technológiu hybridného systému pohonu, prvýkrát v dvoch verziách na výber.

Nová Corolla TS Kombi vám poskytne presne toľko miesta, koľko práve potrebujete. Cestujúci, ktorí sedia vzadu, cestujú rovnako pohodlne, ako tí, ktorí sedia na sedadlách vpredu. Vďaka sklopnému operadlu zadných sedadiel, praktickým bočným vreckám a zadným sedadlám s možnosťou ľahkého rozkladania sa do priestranného batožinového priestoru pomestí všetko, čo potrebujete. Ak potrebujete otvoriť batožinový priestor, keď máte plné ruky, stačí zasunúť chodidlo pod zadný nárazník a senzor bezdotykového otvárania automaticky zdvihne dvere batožinového priestoru.

Cena Toyota Corolla TS Kombi je od 19 800 eur.

Toyota Camry príde v máji

Lgendárny model Toyota Camry prichádza v novej, už 8. generácii. Robustná silueta, bohato vybavený interiér a hybridný pohon ponúkajúci jedinečný zážitok z jazdy – to je len zlomok z predností, ktoré Camry ponúka. Vlajková limuzína značky Toyota vás zoberie na cestu do sveta technológií a prestíže.

Toyota Camry je synonymom kvality a spoľahlivosti. Od premiéry prvej generácie v roku 1982 si teraz už kultový model našiel 19 miliónov majiteľov. Jeho najnovšie prevedenie dvíha latku ešte vyššie, pričom ponúka mimoriadny štýl a pokročilé technológie.

Športová Toyota Supra pre nadšencov

Nová Toyota GR Supra, inšpirovaná viac ako päťdesiatročnou históriou, sprostredkuje tie najrýdzejšie zážitky za volantom. Spojením výkonu, vyváženosti a agility ponúka všetkým nadšencom športu vrcholnú formu radosti spojenej s riadením. Nová verzia sa objaví na trhu v júni.

Behom prvého roka po uvedení na trh v Európe nájde svojho majiteľa prvých 900 nových vozidiel Toyota GR Supra; títo zákazníci, ktorí sa rozhodli si tento športový automobil rezervovať ako prví, získajú navyše hneď niekoľko špeciálnych výhod. Mimochodom, maximálny výkon motora je až 340 koní a maximálna rýchlosť 250 km/h s elektronickým obmedzením.

Markantný dizajn novej Toyoty GR Supra s dlhou kapotou, kompaktnou karosériou a dvojitým vydutím strechy nepochybne nadchne fanúšikov volantu a získa si srdce i rozum milovníkov klasických športových vozidiel. Dizajnový motív „zhustený extrém“ sa prvý raz ukázal v podobe pozoruhodného koncepčného vozidla Toyota FT-1 od kalifornského dizajnového štúdia CALTY; dômyselne spája aerodynamiku pretekárskeho vozidla s moderným a výrazným vzhľadom, ktorý priamo hlása výborné jazdné schopnosti.

No a na koniec tohto roka nás čaká ešte nová kompaktná dodávka v segmente C-Van, ktorá vznikne v spolupráci  s automobilkou PSA.

V prípade Toyoty sa teda naozaj máme na čo tešiť.

 

Značky: