Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-LINK uvádza na slovenský trh Wi-Fi router Archer C20. Nové zariadenie podporuje dve frekvenčné pásma a štandard Wi-Fi 802.11ac, ktorý ponúka až trojnásobnú rýchlosť oproti predchádzajúcemu štandardu 802.11n, s ktorým je však spätne kompatibilný.

Okrem vysokej prenosovej rýchlosti, stabilného všesmerového signálu a robustného zabezpečenia sa novinka vyznačuje tiež možnosťou miestneho a vzdialeného zdieľania súborov a podporou štandardu IPv6. Zásluhou originálneho károvaného prevedenia v modro-šedej kombinácii sa navyše bude vynímať v každej modernej domácnosti.

Rýchlejšie a stabilnejšie pripojenie vďaka novej generácii Wi-Fi

Router Archer C20 podporuje pripojenie s celkovou rýchlosťou až 733 Mbit/s, a to rýchlosťou až 433 Mbit/s v pásme 5 GHz a 300 Mbit/s v pásme 2,4 GHz. Jednou z výhod tohto riešenia je možnosť vytvorenia dvoch samostatných sietí pre rôzne klienty, kde jednoduché úlohy ako posielanie e-mailov alebo surfovanie po internete prebiehajú v pásme 2,4 GHz, zatiaľ čo výkonnejšie pásmo 5 GHz je zároveň využívané pre činnosti náročné na prenosovú kapacitu (hranie online hier, zálohovanie dát alebo streamovanie videa v HD kvalite). Archer C20 je vybavený dvoma externými anténami, ktoré zaisťujú stabilný signál vo všetkých smeroch.

Jednoduché nastavenie a ľahká obsluha

Ďalšou prednosťou bezdrôtového routeru TP-LINK Archer C20 je jednoduchá obsluha. Optimalizovaný konfiguračný nástroj na priloženom CD umožňuje používateľom nainštalovať a nastaviť všetko potrebné pre bezdrôtovú sieť behom niekoľkých minút. Zariadenie disponuje tiež vypínačom Wi-Fi vysielača, ktorým je možné bezdrôtovú sieť deaktivovať pre úsporu elektrickej energie v čase, kedy nie je využívaná. Port USB umožňuje bezdrôtovo pripojeným zariadením zdieľať miestnu tlačiareň alebo súbory na dátovom úložisku. K tým je možné pristupovať aj vzdialene prostredníctvom FTP.

Kvalitné zabezpečenie zvonku aj zvnútra

Router TP-LINK Archer C20 je vybavený integrovaným firewallom a 128bitovým šifrovaním WPA-PSK/WPA2-PSK na ochranu proti hrozbám z internetu aj prieniku zvonku. Funkcia prístupu pre hosťov umožňuje vytvoriť bezpečne oddelené pripojenie pre dočasných používateľov, vďaka ktorému nie je nutné poskytovať hosťom prístupové údaje k citlivým dátam v sieti. Rodičia nepochybne ocenia možnosť nastavenia pravidiel prístupu pomocou funkcie „rodičovskej kontroly“, ktorá zaisťuje, aby deti nepristupovali k nežiaducemu obsahu alebo sa pripojovali len vo vymedzenom čase.

Wi-Fi router TP-Link Archer C20 je už k dispozícii v predajnej sieti partnerov spoločnosti TP-LINK, a to za odporúčanú koncovú cenu 49,05 Eur vrátane DPH.

Kľúčové vlastnosti:

  • Podpora novej generácie Wi-Fi sietí štandardu 802.11ac, spätná kompatibilita so všetkými predchádzajúcimi štandardmi
  • Súčasné pripojenie v pásmach 2,4 GHz s rýchlosťou až 300 Mbit/s a 5 GHz s rýchlosťou až 433 Mbit/s
  • Stabilný všesmerový signál a kvalitné pokrytie vďaka dvom externým anténam
  • USB port pre zdieľanie tlačiarne a súborov v rámci Wi-Fi siete aj vzdialene cez FTP server
  • Možnosť vytvorenia oddelenej siete pre hosťov
  • Funkcia rodičovskej kontroly umožňuje nastaviť pravidlá prístupu pre deti
  • Podpora štandardu IPv6 pre požiadavky ďalšej generácie internetu
Hardvérové vlastnosti
Rozhrania4 x 10/100 Mbit/s LAN port

1 x 10/100 Mbit/s WAN port

1 x USB 2.0 port

TlačidláWPS/Reset

zapnutie/vypnutie bezdrôtovej siete

hlavný vypínač

Napájanie12 V DC / 1 A
Rozmery (š x h x v)230 x 144 x 35 mm
Typ antény2 x pevná dvojpásmová anténa

Značky: