Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje nové riešenie OneMesh™ pre jednoduché budovanie domácich Wi-Fi sietí a prvý produkt tejto série – Wi-Fi Mesh Extender RE300.  Nedarí sa v spálni pripojiť k Wi-Fi? Stráca sa pripojenie pri prechádzaní v dome? Dochádza k neustálemu spomaľovaniu pripojenia? Je rozšírenie siete príliš komplikované? To všetko je možné vyriešiť práve OneMesh extenderom.

Pripojenie bez prerušenia

Technológia OneMesh vychádza z princípu súčasných mesh sietí a jej hlavnou výhodou je roaming Wi-Fi signálu. Hlavný Wi-Fi router a extender spolupracujú na vytvorení jednotnej siete s jediným názvom siete. Telefón alebo tablet je tak automaticky pripojený k najbližšej jednotke s najsilnejším signálom. Pri pohybe po dome sa potom pripojené zariadenia automaticky prepínajú medzi routerom alebo extendermi pre dosiahnutie maximálnej rýchlosti.

Konkrétne Extender RE300 sa bezdrôtovo pripojuje k routeru a rozširuje, prípadne posilňuje, svoj signál do oblastí, kam router sám nedosiahne, a to s rýchlosťou až 300 Mb/s v pásme 2,4 GHz a 867 Mbps v pásme 5 GHz.  Silným a rýchlym Wi-Fi signálom je možné týmto spôsobom pokryť každú miestnosť a jednoducho tak eliminovať mŕtve zóny.

Vysoká rýchlosť prenosu

Okrem rýchlosti odpovedajúcej štandardu AC1200, využíva OneMesh pre jej zvýšenie aj niekoľko technologických inovácií. Jednou z nich je voľba Adaptive Path Selection, ktorá udržuje sieť v najvyššej rýchlosti tým, že automaticky vyberie najrýchlejšiu cestu k routeru v rámci oboch používaných pásem. Ďalší možností je vysokorýchlostný režim, pri ktorom dôjde k použitiu oboch Wi-Fi pásem k vytvoreniu jedného „super“ vysokorýchlostného pripojenia, ideálneho pre streamovanie a hranie hier vo vysokom rozlíšení.

Jednoduchá inštalácia

Vďaka jednotnej technológii OneMesh je možné bez problémov prepojiť akýkoľvek OneMesh router s akoukoľvek OneMesh jednotkou, teraz extenderom RE300. Funkčnosť tejto technológie je dostupná aj pre niektoré aktuálne routery TP-Link, a to nahraním nového firmvéru. V súčasnosti je dostupná aktualizácia napríklad pre modely Archer C7 (verzia V4.0 a vyššie) a pripravuje sa úprava aj pre ďalšie routery, extendery aj powerliny.

Jednoduchosť inštalácie demonštruje nastavenie jedným tlačidlom. Pre pripojenie k sieti sa jednoducho stisne tlačidlo WPS na routeri a do dvoch minút tlačidlo WPS na RE300. Po vzájomnom pripojení sa bez ďalšej rekonfigurácie umiestni RE300 v dosahu routera a v smere, kam chceme signál rozširovať. Ak router nepodporuje WPS, pripojí sa extender k routeru behom chvíľky prostredníctvom aplikácie Tether alebo Web UI. Je možné k tomu použiť akékoľvek zariadenie s operačnými systémami Android alebo iOS, prípadne webový prehliadač. V tomto prostredí je možné spravovať nastavenie siete, vrátane rodičovskej kontroly a riadenie prístupov, a vykonávať automatické aktualizácie firmvéru, ktoré zaistia maximálne zabezpečenie siete.

Kľúčové vlastnosti RE300:

  • Rozširuje duálne Wi-Fi pásmo v celom dome, aby sa odstránili mŕtve Wi-Fi zóny.
  • Vytvorí sieť Mesh pripojením k routeru OneMesh pre bezproblémové pokrytie celej domácnosti.
  • Pre stabilnejšiu bezdrôtovú prevádzku funguje v pásme 2,4 GHz (300 Mb/s) a 5 GHz (867 Mb/s).
  • Inteligentné signálne svetlo pomáha nájsť najlepšie umiestnenie pre optimálne pokrytie Wi-Fi, a to zobrazením sily signálu.
  • Stisnutím tlačidla WPS môžete jednoducho nastaviť sieť Mesh, ktorú môžete jednotne spravovať z aplikácie Tether alebo Web UI.
  • Spolupracuje s ľubovoľným Wi-Fi routerom alebo bezdrôtovým prístupovým bodom.

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/range-extender/re300/#specifications

Značky: