Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu nový extender RE505X s podporou najnovšieho štandardu Wi-Fi 6 (AX1500) pre plynulé a bezproblémové rozšírenie domácej či kancelárskej bezdrôtovej siete.

Vyššia rýchlosť a väčšia kapacita

Bezdrôtový extender TP-Link RE505X vďaka spomínanej podpore Wi-Fi 6 ponúkne vyššiu rýchlosť, väčšiu kapacitu a znížené preťaženie siete. Navyše rozhodne nebude najslabším článkom domácej Wi-Fi, ale naopak možno po jeho zaobstaraní budete chcieť popremýšľať nad upgradom ostatných sieťových prvkov, tak aby ste výkon tohoto extendera (opakovača) využili skutočne naplno.

Maximálna rýchlosť prenosu dát pri dvojpásmovom modeli RE505X dosahuje cca 1 500 Mbit/s, z toho vo frekvenčnom pásme 5 GHz 1 200 Mbit/s a v pásme 2,4 GHz maximum, ktoré sa z tohto pásma dá „vytrieskať“, teda 300 Mbit/s. Vďaka vyššej kapacite v 5GHz pásme môžete k domácej sieti pripojiť viac koncových zariadení, bez toho, aby to malo nejaký viditeľný vplyv na ich výkon.

Navýšené pokrytie Wi-Fi sietí vďaka priamemu prepojeniu s routerom

Extender RE505X rozšíri pokrytie vašej Wi-Fi siete vďaka priamemu bezdrôtovému prepojeniu s existujúcim routerom a vyplní signálom každý centimeter kubický vášho domu. S mobilom v ruke tak môžete prechádzať domácnosťou od pivnice až po podkrovie a pri tom napríklad realizovať video hovor alebo sledovať svoj obľúbený streamovaný program, bez toho aby ste si všimli, že vám signál práve začalo sprostredkovávať iné sieťové zariadenie než doposiaľ.

Prepojenie s routerom je ďalej posilňované vďaka funkcii Adaptive Path Selection (adaptívny výber cesty), automaticky a v reálnom čase voliaci tu najrýchlejšiu cestu k routeru. Vysokorýchlostný režim potom pri náročných on-line úlohách umožňuje použiť obe pásma Wi-Fi simultánne.

Za zmienku určite stojí tiež integrovaný režim prístupového bodu (AP), kedy po pripojení ethernetového kábla jednoducho premeníte káblové pripojenie na dvojpásmový bezdrôtový signál.

Podpora TP-Link OneMesh™ umožňuje jednoduché vytvorenie siete Mesh s jediným názvom Wi-Fi siete, ktorou bezproblémovo pokryjete celú svoju domácnosť. Stačí k tomu jediné: pripojenie extendera kompatibilného s OneMesh™ k existujúcemu alebo novému OneMesh™ routeru. Stabilné pripojenie už tak nebudete musieť zložite hľadať – bude totiž všade. Meshovú technológiu podporujú aj niektoré z routerov TP-Link, ktoré už možno budete mať doma. Bude k tomu stačiť len update firmvéru na verziu OneMesh™.

Kľúčové vlastnosti RE505X:

  • RE505X prichádza s poslednou bezdrôtovou technológiou Wi-Fi 6, ktorá prináša vyššiu rýchlosť, väčšiu kapacitu a znížené preťaženie siete.
  • Vytvorí sieť Mesh pripojením k routeru OneMesh pre bezproblémové pokrytie celého domu.
  • Gigabitový Ethernetový port – Poskytuje rýchlejšie káblové pripojenie k inteligentným televízorom, počítačom a herným konzolám
  • Inteligentné signálne svetlo pomáha nájsť najlepšie umiestnenie pre optimálne pokrytie Wi-Fi, a to vyznačením sily signálu v aktuálnom umiestnení
  • Režim AP – vytvorte nový prístupový bod Wi-Fi pre vylepšenie vašej káblovej siete pomocou Wi-Fi kapacity
  • TP-Link Tether aplikácia – Jednoduchá dostupnosť a správa siete pomocou mobilného zariadenia iOS alebo Android
  • Konečná kompatibilita – Rozšírte dosah ľubovoľného Wi-Fi routeru alebo bezdrôtového prístupového bodu

Viac informácií o produkte nájdete tu: https://www.tp-link.com/cz/home-networking/range-extender/re505x/

Značky: