Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Trend Micro, celosvetový líder v oblasti bezpečnostných riešení, rozširuje svoje aktivity v Českej republike a na Slovensku.

V reakcii na rastúci potenciál lokálnych trhov a v súlade so svojimi plánmi zvýšiť investície v regióne CEE, otvorí Trend Micro v júni tohto roku v Prahe novú pobočku, kde prijme 30 nových zamestnancov. Väčšina z nich sa pripojí k IT špecialistom z Tipping Point, ktorých Trend Micro získalo v októbri minulého roku. Vznikne tak silná základňa, ktorá bude v oblasti podnikovej bezpečnosti oporou pre existujúcich aj nových lokálnych partnerov, ako aj koncových zákazníkov. Okrem toho spoločnosť Trend Micro uzatvorila začiatkom tohto roka distribučný kontrakt so spoločnosťou Veracomp, ktorý sa vzťahuje na Slovensko aj Českú republiku.

Celosvetový líder v oblasti bezpečnostného softvéru bude z metropoly Česka obsluhovať aj slovenský trh, pričom očakáva, že tento krok bude mať pozitívny vplyv na posilnenie úrovne IT bezpečnosti na Slovensku. Trend Micro si od rozšírenia svojich aktivít sľubuje efektívnejšie odhaľovanie a výskum nových hrozieb. Profitovať z toho budú slovenskí partneri aj zákazníci, ktorí tak budú schopní lepšie chrániť svoje IT zdroje.

Pražskú pobočku otvorí Trend Micro tento rok v júni. Popri 15 súčasných zamestnancoch spoločnosti Tipping Point, ktorých prevzala v rámci minuloročnej akvizície, tu zamestná ďalších 30 nových IT špecialistov. Novo získaná spoločnosť Tipping Point prevádzkuje analytické laboratórium Digital Vaccine Labs (DVLabs), ktoré má svoju pobočku aj v Českej republike. DVLabs sa špecializuje na odhaľovanie najnovších globálnych bezpečnostných hrozieb a okrem Prahy sídli ešte aj v americkom Austine. Trend Micro hodlá premiestniť pražské laboratórium do svojej novej pobočky, rozšíriť svoje kapacity o nových zamestnancov, ako aj vytvoriť z neho jedno z centier pre odhaľovanie kyberzločincov.

„V regióne strednej a východnej Európy vidíme v dlhodobom horizonte veľký potenciál, preto bolo otvorenie lokálnej pobočky pre český a slovenský trh logickým krokom. Pražská pobočka bude slúžiť tiež ako pôsobisko bezpečnostného výskumného tímu DVLabs, čo je časť spoločnosti Tipping Point, ktorú Trend Micro získalo v minulom roku. Cieľom Trend Micro nie je len zvýšiť svoj podiel na trhu s bezpečnostnými riešeniami, ale taktiež aj využiť lokálny tím pre boj s bezpečnostnými hrozbami kvôli poskytnutiu lepšej ochrany a služieb našim zákazníkom v tomto regióne,“ povedal Michał Jarski, obchodný riaditeľ Trend Micro pre región strednej a východnej Európy.

Značky: