Stravovať sa zdravo nie je také náročné.

Chce to len trochu úsilia na začiatku a riadiť sa podľa určitých zásad. Dokonca aj príprava zdravých jedál je jednoduchá a rýchla. Stačí mať len tých správnych kuchynských pomocníkov a vaše telo sa bude cítiť vo väčšej pohode. Teraz ich navyše môžete mať doma už do 24 hodín a s dopravou zadarmo.

Ak ste sa rozhodli ísť cestou zdravého životného štýlu, k pravidelnému pohybu pridajte aj zdravú a pravidelnú stravu. Nie každý má však toľko času, aby si každý deň varil čerstvé jedlá, pripravoval desiate a raňajky, mixoval smoothie a kokteily… A preto sa môže stať, že nadšenie zo zdravého stravovania raz-dva vyprchá. My sme sa však poobzerali po pomocníkoch, ktorí vás v odhodlaní zdravo sa stravovať podporia a pomôžu vám pripravovať si zdravé jedlo, aby ste mali čas aj sami na seba a svojich blízkych.

Pomocník č.1 – Bluicer

Že ste o niečom takom ešte nepočuli? Ide o unikátne spojenie mixéra a odšťavovača do jedného prístroja. Stačí vymeniť nástavec na základni a môžete mixovať jemné smoothie, šťavnaté kokteily, hladké polievky, či drviť ľad. Veľká nádoba z Tritanu sa len tak ľahko nepoškodí a cez extra široký dávkovač prejde aj celé jablko alebo ošúpaný pomaranč. Pre stolný mixér Sage SJB815 nie je problém  žiaden kus ovocia či zeleniny. A ak si k nemu ešte dokúpite vákuovací nástavec, všetky pripravené potraviny vám vydržia bez oxidácie oveľa dlhšie čerstvé. Nájdete na www.planeo.sk.

Zdroj: Planeo

Pomocník č. 2 – teplovzdušná fritéza

V teplovzdušnej fritéze „vysmažíte“ všetko ako na oleji – lenže bez neho, alebo len s minimálnym množstvom. Namiesto oleja používa na fritovanie horúci vzduch prúdiaci fritézou, čím sa výrazne znižuje kalorická hodnota jedál. Pri niektorých jedlách sa však odporúča malé množstvo tuku na zvýraznenie chute a tiež pre lepšie spracovanie živín zo surovín. Ďalšou výhodou teplovzdušných fritéz je rýchlejšie nahriatie a multifunkčnosť. Teplovzdušná fritéza Philco PHAF 5000 s cyklónovým ohrevom má objem nepriľnavého fritovacieho koša s oddeľovačom potravín až 5 l a kapacitu 1,2 kg, takže v nej naraz pripravíte hoci aj celé kura pre celú rodinu.

Zdroj: Planeo

Pomocník č. 3 – vákuovačka

S vákuovacou zváračkou fólií predĺžite životnosť potravín až päťnásobne. Šaláty si tak pripravíte na tri dni dopredu, mäso až na týždeň, v chladničke vás niekoľko dní počká aj nakrájané ovocie a zelenina na desiatu a olovrant. Uchovávať takto môžete aj napácované mäso alebo predvarené polotovary, uvarenú ryžu, zemiaky a vlastne takmer všetko, čo uložíte do špeciálnej nádoby alebo fólie, z ktorej vákuovačkou Sencor SVS3010GY vytiahnete vzduch. Bez vzduchu sa na potravinách nemnožia baktérie, suroviny neoxidujú, a preto vydržia oveľa dlhšie bez zmeny chute, vône a konzistencie. Takto za jedno popoludnie venované príprave a vákuovaniu jedla na pár dní dopredu ušetríte veľké množstvo času, ktoré inak venujete každodennej príprave vášho jedla, vrátane jeho nakupovania.

Zdroj: Planeo

Všetky produkty pre váš nový, zdravší život a nielen tieto nájdete za výhodnú cenu na www.planeo.sk teraz aj s dopravou zadarmo a to už do 24 hodín.

Zdroj: Planeo

Titulný obrázok: Shutterstock