Pre všetkých fanúšikov Princa máme dobré správy. Necelý rok po jeho úmrtí sa jeho tvorba, presnejšie 27 jeho albumov a kompilácií, vracia do playlistov všetkých známych streamovacích služieb.

Ako možno mnohí viete, Prince bol veľmi háklivý na svoju tvorbu. Keďže sa mu nepáčil podiel, ktorý mu ponúkali, v dnešných dňoch mimoriadne populárne streamovacie služby, rozhodol sa z nich všetky svoje albumy stiahnuť. Exkluzívne jeho tvorbu ponúkal jedine nórsky Tidal, známy najmä kvôli streamovaniu hudby v kvalitnejšom FLAC/ALAC formáte. To už však neplatí a ak používate niektorú z konkurenčných služieb, môžete sa aj vy v týchto dňoch započúvať do skladieb rodáka z Minnesoty, ktorý sa preslávil najmä na popovej, funkovej a R&B scéne.

Prince sa tak stáva dostupným v službách ako Hudba Play, Apple Music, Spotify, Deezer, Pandora či Amazon Music. Túto skutočnosť oznámil sám generálny riaditeľ spoločnosti Warner Bros. Records, Cameron Strang, ktorý v rozhovore pre Bloomber uviedol: „Prince nahral jeho najvplyvnejšie a najpopulárnejšie hity počas pôsobenia vo Warner Bros. a my sme si vedomí našej zodpovednosti chrániť a starať sa o jeho neuveriteľné dedičstvo. Warnes Bros. je nadšené, že môže sprostredkovať jeho tvorbu miliónom fanúšikov streamovacích služieb po celom svete“.

Zdroj: Bloomberg